Silom Thai Cooking Class ~ Part 2

sambung lagi cita kelas memasak ari tu
setiap kali nak masak
dah siap terhidang mcm ni
wah...
best kan?
nie masa 1st menu..

2nd menu

3rd, 4th & 5th menu
apa menu nya???
emm..dah leh agak kot

sambil masak
dok busy gak la..
snap sana, snap sini
selfie la
gelak2...
cikgu plak sempoi & kelakar
ada gak kena bahan ngan kitaorang
leh masuk raja lawak ni
sbb bila dia buat lawak..dia selamba jer
kita orang yg beria gelak
ha ha ha..

us....
belajar dr basic yer..
siap perah santan bagai

emm....dengar cakap cikgu

masak pun amik gambar
layan kan jer la..
tom yam dlm kuali tu

setiap kali abis masak
leh makan
sbb tu dalam email ada mention
jgn makan banyak..masa bfast & lunch
sbb banyak nak kena makan
he he he..

mcm2 reaksi ada
he he

pad thai
tak sangka berjaya gak masak ni
proud of our selft
mula2 sampai ... Mummy Ayu tak suka pad thai ni
sbb mcm manis2 sikit plus ada kacang
but now.. suka sangat
plus dah jumpa kat mana yg sedap
and..now new achievement
dah tau nak masak
yeah!!

but ..cikgu ckp..
"thai people don't cook pad thai....they went out to eat"
ha ha ha..yg kami ni beria la belajar
hentam saja la...
makan lagi...

spring roll plak

nie makan kat situ jer
sbb ngap ngap jer..
tak yah gi duduk kat meja

pas tu...green curry paste... 
homemade tau
tumbuk..tak guna blend tau

mcm2 gaya ada..bila bab tumbuk tu
ha ha ha

last menu..pulut mangga
dah tau dah nak masak
but lum try lagi la...
he he

tamat dah class...
seronok sangat
and..nak datang lagi..belajar menu lain plak
and nak request cikgu ni jugaks...
miss Joo
baik sangat & kelakar

and..yg lelaki tu..owner cooking class ni
tq so much!!!

kalau ada kengkawan.. yg datang bangkok
ada masa banyak
leh je join cooking class mcm ni
meh jengah wesite nya
Bht 1000 per person
utk 5 menu
lain hari lain menunya
ramai gak tourist yg join cooking class ni
tgk kat wesite tu
and..banyak gak .. good review pasal cooking class ni
so..memang worth it lah!!!

* nanti Mummy Ayu share kan resepi plak yer..
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

  1. Pergh!! Ohsem betul kelasnya.. Lepas masak makan.. Cikgu pun sempoi je..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...