Hujung minggu layan decoupage pinggan plaks...

weekend baru ni...
tak gi mana2 pun

plan asal, nak gi airport, send off one of our staff balik than gi shopping pinggan
but...jumaat malam tu
start dah..sakit perut, sakit pinggang bagai
so...cancel la
dok la melepet kat umah
bosan plak
so...layan decoupage la
hasil borang kat Ikea hari tu

cat cat semua
pinggan tu kena cat..banyak layer
so nampak kemas elok
kering kan
tu dia....

baru siap 5
tinggal nak varnish 
which is pun kena banyak layer

baru nampak cantiks...

tisu2 tu cantik dah
so...letak kat mana pun cantik je
plus varnish ..memang berseri
:-)

nak buat apa banyak2 ni?
tak lama lagi nak balik
so..cadang nak kasi buah tangan hasil kerja tangan sendiri
gitu

pinggan ni leh letak buah2..
or letak potpuri buat hiasan
or mcm Mummy Ayu...
letak semua remote dlm tu

sebelum ni pun pernah kasi hadiah kat 2 of my friends yg balik
so..mcm ok je...as a present

emm..ada yg berminat?
nak order....

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

9 comments:

  1. cantik bila dh siap cat..berseni tgn ko

    ReplyDelete
  2. ya allah rajinnya ko ayu..
    kalau sejenis corak abstract boleh buat gak ke?
    tapi bila dah dicoupage ni pinggan ni boleh di buat pinggan makan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pinggan ni bukan utk makan2 pun. pinggan ikea tu...isi buah2 ok la.
      plus bila dah cat & varnish..memang tak leh la wat makan2..

      Delete
  3. Replies
    1. alhamdulillah...skt2 boleh la.. belajar kat sini gak ni

      Delete
  4. Tak pernah tak cantik.. Rajin dan sabar betul mummy ayu buat decoupage.. Banyak kerjanya..

    ReplyDelete
  5. Ada je benda nak dicoupagekan. Rajin sangat nih. Kalau dh cantik camni nak guna pun sayang

    ReplyDelete
  6. seni decoupage ni memang cantik sangat hasilnya, adik ipar kak ana bisnes juga dengan decoupage ni mummy :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...