Jumaat Malam

tahun ketiga ..
sambut national day & reception kat sini


mula nak datang awal
but sbb Iris tak sihat
so..jaga dia jab, layan karenah dia
baru gi
sekali...sampai hotel je
dia dah nangis..adoi la..jenuh gak
sbb ni dah ada list keja
memang tak senang duduk la dibuatnya

posing2 jab
ladies...
tak ramai yg sampai lagi

with Maleeya & Narumon
ice carving.. KLCC 
bunga memang banyak la
cantiks
siap ada bird lagi
with local staff
with bosses & friends
still awal
leh la sakan posing2

dlm kul 6 lebih..busy busy
settle dlm kul 8
dalam grab dah
 
balik awal...
Iris dah hujan lebat
plus ada plak yg ckp Mummy Ayu mcm tak prihatin ngan anak yg tak sihat
emmm...
she said in a good way, polite way & with apologize
but still..its hurt my feeling
sini keja & sana tanggungjawab
staff kat sini tak ramai
so..yg mana ada la kena sama support 
masa dlm iddah pun kena gi jugak

faham...Iris tak sihat
but dah haft day dah layan & mengadap dia
faham....dia sakit
but what to do
suruh gi umah kawan
kawan datang pun
dia nangis jugak
she has learn to be strong
kena tahan skt la

40 minit ngadap jam
ntah berapa kali call dia, pujuk dia
dalam dewan pun..kejab2 call

sampai rumah...pujuk2..
dodoi2
baru lena
Mummy Ayu plak yg sakit kepala
semua kena fikir 
adoi la...

it was tough!
 org senang cakap
org tengok mcm semua ok
but..kita yg lalui nya

"Allah tak uji hambaNya melebihi kemampuan"
in sya Allah...
try to be strong because it's the only option I have
=====

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. asalkan Mummy ayu boleh berhubung dengan dia setiap masa...rasanya takde apa yg perlu dirisaukan. semoga Iris cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. Sabar ye Mummy Ayu. Tiap dugaan pasti ada hikmahnya. Kesian kat Iris. Sakit gg lagi ke tu.

    ReplyDelete
  3. Sebenarnya yang buat kita lagi penat dan terbeban bila orang luar mempertikaikan tanggungjawab kita kan mummy.. Dua2 penting.. Kerja dan anak.. Yang memandang hanya tahu mengata sahaja.. Sha doakan mummy ayu sentiasa kuat.. Sha juga sokong untuk mummy Ayu beri ruang Iris supaya lebih kuat dan berdikari.. Support Mummy Ayu.. Always.. Hugs and kisses..
    Harapnya cepatlah gigi iris keluar..

    ReplyDelete
  4. dugaan ibu.
    understood...
    kerja. anak. keluarga.
    be stronger ye, mummyayu :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...