I Promise ~ novel terbaru Acik Lana

the latest novel yg Mummy Ayu baru abis baca
dapat lama dah
but slow tul bab membaca sekarang ni

I Promise by Acik Lana
as usual..tak menghampakan langsung
sama mcm novel2 Syamnuriezmil
best!!!

blurb belakang novel

mula2 baca tu...mcm slow je
sekali dah sampai bab 2 mcm tu
ok..best...tak leh nak stop baca
sbb nak tau & nak tau
apa jadi
lain dr novel2 Acik Lana yg lain
suprise!!!

review by Mummy Ayu...

Hayla ni terpaksa kawin dgn Zafran
sbb nenek dia risaukan dia sorang2
sebelum nenek dia meninggal
dibesarkan di kampung oleh nenek dia
anak yatim piatu
so..dia memang jenis budak kampung

Zafran ni pun..terpaksa terima Hayla
sbb girlfriend dia Julia kena reject ngan family dia
but..dia still berhubungan jugak dgn Julia
belakang family dia
Hayla? dipaksa tutup mulut
and..Hayla dijadikan hiasan dia je
depan familu..diaorang nampak mcm ok
suami isteri bahagia
belakang family dia..
Hayla jadi mangsa pemuas nafsu dia
and..mangsa sepak terajang dia

selepas satu adegan drama sepak terajang
yg membuatkan Hayla hampir mati
Hayla tekad melarikan diri dgn bantuan Kak Sall, pembantu rumah nya
Hayla menumpang di rumah besar...saudara Kak Sal...Cik Dan bekerja
rumah besar milik Anaqi

emm... Anaqi pulak
Anaqi...seorang pembunuh upahan - "hit man" gitu
Anaqi pernah tolong Hayla a few time jugak sebelum ni
cuma masing2 x kenal each other

Anaqi pun hairan la...
lama pulak 'anak buah' Cik Dan menumpang di rumahnya
hingga la one day Cik Dan tanya kat Anaqi
boleh tak 'anak buah' dia tu nak jadi tukang kebun
emm..Hayla adi tukang kebun?
Anaqi say yes
so..bermula la episod baru Hayla
seronok2 jadi tukang kebun..
dia berjaya dikesan Zafran

Zafran dtg...amik "isteri" dia balik
Anaqi terpaksa lepaskan Hayla sbb status 'isteri' tu

isteri la sangat
sampai rumah....bukan separuh mati dah kali ni
sikit lagi je mati...Hayla dibelasah Zafran
kali ini Hayla tekad lari ke rumah family mentua nya
alhamdulillah...Hayla dibela family mentuanya
and..dipaksa Zafran utk ceraikan Hayla

ish,,memang geram tul ngan Zafran..,
jahat...

Hayla kembali ke rumah Anaqi
sbg tukang kebun
walaupun ada duit banyak dah...
Anaqi mula berubah..tunjukkan sisi romantis & caring dia
ahh..time ni sweet sangat

but...Anaqi sedar dgn status diri dia
risaukan keselamatan Hayla
Anaqi tarik diri pelan2...
Hayla bijak..
umpan Anaqi
hingga la Anaqi mengaku...
dia suka kan Hayla
sweet sgt time ni
curi2 jumpa...curi2 dating
so sweet tau!!!

hingga la diaoranng kawin sorok2 tanpa pengetahuan Cik Dan
lagi comei time ni
but...identiti Anaqi masih disorokkan dr pengetahuan Hayla
hingga la Hayla diculik oleh org2 yg berdendam dgn Anaqi
time ni memang kecut perut
sian sgt Anaqi

Anaqi dah quit jadi hit man sbb 1 insiden
and insiden itu jugak la yg menyebabkan Hayla diculik

berjayakah Anaqi selamatkan Hayla?
apa galang gantinya?
apa ending nya?

kena la baca I Promise
best!!!
kalau wat drama pun best ni..
Anaqi tu nampak mcm watak utk Zul Ariffin
tapi tak minat Zul Ariffin...
Remy Isyak pun boleh kot
he he he....
baca tau..best!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. nk kena beli jgk ni!
    skrg ni tgh baca novel acik lana yg lama.. akadku yg terakhir..
    xblh jd ni.. haha

    ReplyDelete
  2. Macam menarik.. ada unsur thriller dna suspen..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...