Dolphin Tales.........best sesangat!!!

last week kan astro lum install lagi kat rumah baru

so...kami layan DVD je la..
and antara DVD yg Mummy Ayu tengok adalah nie...

Dolphin Tale

Dolphin Tales....
inspired from a true story lagi tau
and once Mummy Ayu dah abis tengok
memang nak share kat sini...
ada sesapa yg dah tengok???


Synopsis

"Dolphin Tale" is inspired by the amazing true story of a brave dolphin and the compassionate strangers who banded together to save her life. Swimming free, a young dolphin is caught in a crab trap, severely damaging her tail. She is rescued and transported to the Clearwater Marine Hospital, where she is named Winter. But her fight for survival has just begun. Without a tail, Winter's prognosis is dire. It will take the expertise of a dedicated marine biologist, the ingenuity of a brilliant prosthetics doctor, and the unwavering devotion of a young boy to bring about a groundbreaking miracle--a miracle that might not only save Winter but could also help scores of people around the world. The real Winter, who plays herself in "Dolphin Tale," today serves as a symbol of courage, perseverance and hope to millions of people--both able and disabled--who have been touched by her remarkable story of recovery and rehabilitation.

cerita nie mengisahkan pasal seorang kanak2 nie..Sawyer
dia seorang kanak2 lelaki yg pendiam..
tak pandai bergaul sgt
dia kena paksa gie summer class ngan mak dia
which is dia memang tak minat
sekali tu, dia balik sekolah
dia jenjalan kat beach jumpa seekor dolphin dia tersadai sbb cedera
terperangkap kat perangkap ketam
and cedera kat ekor dia
ada sorang nelayan gak
dah call sepital haiwan
tapi dia kesian
so..dia tolong potongkan ikatan tali yg tersangkut kat dolphin tu
so..disitu la bermula segala2nya..

Sawyer jadi rapat ngan dolphin tu.....Winter
and Winter pun rapat ngan Sawyer..
Winter mula kasi respon bila dengar suara Sawyer tu
minum susu pun mula2 Sawyer yg kasi, org lain kasi dia tak nak
disebabkan cedera teruk dibahagian ekor
ekor dia kena potong
kesian sgt
but Winter sgt kuat semangat
dia belajar berenang tana ekor
berjya..tapi cara dia tu mebahaya kan nyawa dia
so....Sawyer dpt idea.ekor palsu
atas bantuan sorang pakar dlm membuat kaki/ tangan palsu
dia berjaya buat ekor palsu
tapi 3 kali kena reject
kali yg ke empat baru Winter accept
Winter's Tail
nie ekor palsu Winter
nie Winter dgn ekor palsu yg menyelamatkan nyawanya

kisah nie kisah benar tau....
and
Winter pun ada blog sendiri tau
klik sini untuk jengah blog Winter..

sapa2 lum tengok leh la cari DVD Winter Tales nie.
memang best & menyentuh la
(mood frust sbb tak sempat2 lagi tgk Ombak Rindu)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

  1. betu ke best?? blh tgk ni.... btw me pon tak tgk lagi ombak rindu.. gamak nya beli kat astro 1st jelah

    ReplyDelete
  2. nk tgk jgk la..mesti hanim ngan danish pun suka....:)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...