Thursday, June 30, 2011

Lolichoc by Mummy Ayu..suka..suka!!

finally..ptg baru leh update blog

busy..plus tak tau napa

tak nak update & komen kat google chrome...

ingatkan blogspot problem...

tanya Net..dia ok jer

so..try bukak kat internet explorer..baru ok

so..baru la leh sambung citer

~~~

and yes..ada yg teka betul kat entry sebelum nie

Mummy Ayu bawak lolichoc ke opis ari nie
emmmm....


tara.............


malam tadi jugak buat

tak sempat2..

but senang sangat

and sekejab je dah siap...


proses membuat nya
milk choc

and dark choc
and ada yg plain and ada yg ada almond
yum yum
senang sgt
just cairkan choc tu
letak dlm bekas tu
letak stick
1, 2, 3
simple

see....tomot dah Iris
Ian..comot skt
sbb..

dok layan mangkuk choc nie..
sabar je la...
buat balik keja semalam
pas dah comot2 tu..terus mandi
malam sikit baru packingkan lolichoc tu
and ready to go.....best!!!

Model spek mata.....

tadi citer pasal balik keja petang kelmarin

nie cita pasal balik keja petang semalam pulak

semalam balik keja lambat sikit

dok leka baca novel online..he he he

so..bila dah balik lambat tu

confirm la jalan jam

jam2 tu...aktiviti nak hilang boring , tension, penat

layan anak2 la..

Ian plak ..rajin punggah box kat dlm keta..

kuarla segala pesen spek mata

apa lagi..posing2 ngan spek mata la dua beradik tu semalam petang

tambah2..manja bam bam Mummy nie..

meh tgk....

hah..bukan main lagi

tak cukup tu....

semua sepek dia nak pakai

siap tukar2..

pas tu sibuk suruh Mummy snap

suka nya dia...

plus...good mood plak tu

kasi pelbagai pose...Iris...Iris..

mcm2 ragam..manalah tak hilang penat Mummy

tgk gelagat dia

and yg sorang nie..

jangan ckp la

Ian pakai 3 spek je

and kasi 3 pose yg berbeza

encem Mummy nie..sporting sgt la..best!!!

Untuk kawan2 opis & kawan2 Ian & Iris jugaks.....

hari nie bawak bag purple nie...
ada isi kat dalam....
untuk kengkawan opis..
Ian & Iris pun bawak gak
utnuk geng2 diaorg kat umah bbsitter..
apa tu?
tunggggguuu.....

Lego time......balik keja petang rabu

kelmarin petang
balik keja
tetiba lak masing2 nak main lego
plus yg boleh ingat tu
sbb nak bawak gie umah mak semalam
(diaorg akan bawak mainan tuk ke umah bbsitter, ari2 mainan lain)
so..main lego la petang tu balik keja
hah..kan elok main2 sama2..
mula tu gaduh gak
sbb nak share
malas nak bawak kuar lego Iris
sbb kang lagi sepah2...
"mcm nie la Iris.."
elok je Abang Ian ajar Iris
suka tgk dua beradik nie main sama2 mcm nie
tgh best2 main
sekali Mummy sibuk nak snap
kuar la muka Ian mcm nie
senyum tapi mata ke mainan
pas dah panggil2...baru la
sengih mc m nie
ha ha ha..
lawak la ian
and sorang lagi nie
marah ke Mummy kacau iris main?
senyum cikit...
baru la tomei....
~~~
ok dah Mummy nak siap kan brg nak masak..
pas tu siapkan Ian & Iris
pas tu masak....
pas tu Mummy plak siap..solat
pas tu siapkan beg baju bbsitter
suap Ian & Iris mamam
than gosok baju keja
dah siap semua baru la leh rehat jab before zzzz
ah..banyak nya yg kena disiapkan
nie la rutin...working Mummy mcm kita nie

Pagi2 lagi dah kena marah......

as salam..
morning kengkawan semua...
dah sarapan? sarapan apa?
Mummy Ayu dah tapau dah, tapi lum lagi
as usual..busy....
pagi2 nie..biasala
dah la pagi2 kena marah..
memang salah Mummy Ayu pun
so..terima je la...
* spoil je mood pagi2 kena marah kan...emmmm
nak jenjalan jab...BW..cari mood..
:-(

Wednesday, June 29, 2011

Kedai fav kami....

lepas lunch semalam..
kami ke kedai fav kami
kedai fav kami nie banyak...antaranya
~ living cabin kat PS
~ MPH kat MV tu
as usual..teman Net beli brg2 nak buat kek dia
and as usual
terjebak gak
ada je yg terbeli
kali nie nak try buat..lolichoc
bahan2 yg dibeli tadi
mula2 beli choc yg kotak kecik tu..3 box
sekali dah bayar..
nampak ada org beli yg besar punya
jalan2 .. jumpa gak
pun beli gak
lain kali nak buat senang..dah ada...
and acuan yg Mummy Ayu pilih
hah..simple & cute
bila nak buat..tak tau la
sbb weekend nie dah ada plan dah
emmmm....
choc2 nie semua ada tanda halal
yg nie dr Indonesia punya sign halal
and yg besar nie
Malaysia punya sign halal..
~~~
teringat kat Suziey..
dia yg nak try buat
Mummy Ayu yg dah masuk 2 kali buat
nanti dah buat, aku bagi ko ye Suziey...

Lunch kami tadi.....still dikira diet ke kalu makan mcm nie?

lunch tadi..
kuar awal...kul 12.15 kami dah kuar
ingat nak roger2 gak Suziey
tapi ye la....dia dah susah nak kuar awal sekarang
so...kami kuar berdua jer..
mamam kat sini
emm..kat mana yer?
pizza hut..
masing2 amik personal pizza set
tu pun tak abis
tapau....
see.....soup pun tak abis
kalu mcm nie kira diet lagi tak?
he he he....
Mummy Ayu
Notti Netti
sian ...muka baru baik demam nie
pas mamam..
kami ke kedai fav kami..
tungggguuuuuuuu........

Ice cream potong..perasa durian..pergh....

baru balik lunch dgn org baru baik demam
(nanti buat entry lunch jab lagi)
tapi dah makan kenyang nie
teringat plak
ice cream potong ku kat umah
semalam beli..tapi terlupa nak makan
bila kat opis ..teringat2..
ice cream potong
falvor durian lagi...cedapnya...
and for Ian & Iris..flvor coklat
tapi dua2 pun tak suka
so..kira Mummy punya jugak la kan...
he he he...

Tuan Rumah Pembantu Rumah

tapi this week...semalam baru abis baca
ingat nak baca weekend
tapi dok baca novel lagi satu
plus mcm2 keja nak disettlekan
plus balik Nilai
so.....semalam baru abis baca...
tersangat2 la best
kalu kengkawan nak baca citer nie
dulu tajuk dia She's My Maid
hasil karya Orkid Edilyne
~~~~
Tuan Rumah - Emir Jihan
Pembantu Rumah - Intan Asha Areen

Asha nie anak Tan Sri tapi merajuk & lari dr rumah
and keja as a maid kat umah Emir nie
sbb dia bengang ngan tunang dia Taufeeq...curang
Asha nie chef kat hotel bapak dia
so takde problem sgt la pun jadi maid
sepanjang jadi maid tu
mcm2 jadi
selalu gaduh ngan Emir nie
and Emir nie pun sgt la menyakat Asha nie
Asha of coz rahsiakan identiti dia sebenar
dr family Emir nie
ada gak selit perkataan & ayat bahasa korea dlm citer nie
and last..of coz la happy ending
~~~
suka..
kalu nak baca intro & separuh citer nie

ada kat online blog OE nie
tapi sgt direkomen...
citer Pertemuan..pun kat blog dia gak
citer nie belum dibukukan
tapi kalu dibukukan..memang la best
ada 3 season..semua pun best2....

Puteri Cinta

dpt lagi novel baru yg nak dibaca
semalam baru abis baca
nanti Mummy Ayu buat review
pagi nie...
pinjam nove nie dr Net
emmm......Net baca novel gak
berjangkit dr Mummy Ayu la
meh baca sinopsis sikit...
mcm best jugak
tak sabar nak baca nie....
suka2....

Bag free GNC Mummy AYu kena hijack

masih ingat tak beg nie?
GNC taut bag tu
masa baru dpt tu pun
dia dah menunjukkan minat nya
tapi Mummy Ayu biat dek jer
laju je..letak brg2 make up
tapi..
pagi semalam..selamba jer
dia kuarkan semua make up Mummy Ayu tu
and dia buat hak milik dia
hah..kena hijack lagi beg ku
sapa punya angkara?????
ini la dia
princess bam bam manja Mummy nie
tgk..bukan main bergaya lagi dia
tak bersalah jer..
semalam dia bawak gie umah bbsitter dia
sampai sana..ada gak 2 org girl lagi
baya2 Iris gak la
siap berebut lagi nakkan bag tu
alahai...Mummy Ayu hanya mampu melihat je
Iris......siap nangis2 lagi
sebab bag tu jadi rebutan
pagi nie pun dia bawak lagi....
apa isi dlmnya???
mainan bola2 dia....
dpt masa 1st buzzday dia dulu
dr KFC sbb time tu buat kat KFC
ada 5...tapi dah tinggal 4
"ok la..Inca dah lambat nie"
nak gie work....
chewah...

Lya, kita kuar kat cover majalah...

as salam..
morning semua
pagi nie nasib baik dah sampai opis baru ujan...
as usual..BW jab..
sekali jengah kat blog nie..
eh eh..
minggu nie Mummy Ayu & Lya
kuar kat cover majalah EB..
wah wah..
Mummy Ayu & Lya
plus si kecil comel2 tu..
Asha, Ian & Iris
sukanya..
tq EB..TQ so much..
suka sangat
nanti leh la minta EB buat editing apa2......
:-)

Tuesday, June 28, 2011

Tetiba macam teringin je ..

ptg2 nie tetiba terasa nak makan nie
cedapnya...
yum yum
and yummy..
balik keja nak kena gi cari

I love you so much alots byk sgt2 tau!!!!

entry khas untuk kamu......
suka.....suka sesangat....
sbb sayang...sayang2 sesangat kat kamu
hanya kamu....
i love you so so so so muccccchhhh!!!!
v
v
v
v
v
v
v
and tq so so so muccccccchhhhhhh jugak..
sbb..
v
v
v
v
kasi BE baru lagi..
sukanya...

see....
hari nie tgk dpy taylor pulak
bestnyaa
kira 3 BE nie dlm bulan nie
harap kekal lama la kat sini ek.....
I LOVE YOU SO MUCH NUFFNANG!!!!
tq so much jugak....!!!

1st time beli kat Groupon nie...

selalu tgk & baca kengkawan je beli
and memang dah 2,3 kali nak beli
tapi tak beli2 gak
kali nie..nak gak beli
so.....try2 godek tadi
and dah beli pun....
beli nie...
printed fridge magnet
6 pcs tau...4" x 3"
emm..mcm besar gak tu
RM 28 jer...6 FM dpt..
leh pilih2 gambar mana suka
best nya..
harga asal...RM 72
61% less....
so...sapa2 interested
nak beli gak..
leh klik kat sini
(hari nie last day tau..tu yg Mummy Ayu beli gak tu)
sbb
for every friend you invite,
they will get an RM2 cashback token each when they join
menarik kan???

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno