Selamat Hari Raya semua!!!

Selamat Hari Raya semua!!!

confirm hari nie ramai yg balik awal sbb...esok dah nak raya... ...................

Read more
Marathon kuih raya untuk tahun nie berakhir sudah...

Marathon kuih raya untuk tahun nie berakhir sudah...

akhirnya.. siap gak semua kuih raya.. petang semalam last buat pagi satu jenis & tengah hari satu jenis.. kalu dah susun byk2 mcm nie ma...

Read more
Jenjalan hari2...suka la Ian & Iris

Jenjalan hari2...suka la Ian & Iris

kat sini.... Ian & Iris suka banyak.. mana taknya..... hari2 kuar jenjalan & ada la yg nak dibeli tak pagi..petang kami kuar lagi......

Read more
Alamak...

Alamak...

semalam dpt call dr geng opis berita tergempar.... (takde kena mengena pun ngan pic nie..saja jer) ceritanya pasal............. my boss teti...

Read more
Gantung kad raya...

Gantung kad raya...

as salam...and selamat pagi.. emmm..rasanya hari nie ramai yg dah start cuti... and kalu ada yg kena keja pun confirm balik awal punya.. yea...

Read more
Masak untuk buka puasa lagi..petang tadi....

Masak untuk buka puasa lagi..petang tadi....

petang nie.. again masak lagi untuk buka puasa... menu hari nie... kari ikan bawal + alots of lady finger sambal tumis udang ikan guyeng ika...

Read more
Sempat lagi tu....dlm busy2 nak raya nie..

Sempat lagi tu....dlm busy2 nak raya nie..

balik dr tesco pagi jumaat lepas... baik punya melekat kat pagar... alamak.. dah la yg memang ditunggu2... bukan hadiah tapi... sabtu pagi b...

Read more
Tambah lagi 3 jenis.......kuih raya..

Tambah lagi 3 jenis.......kuih raya..

as salam & morning kengkawan update blog on sunday.. something yg jarang dibuat kecuali autopublish... nie sbb kat seremban.. leh la uda...

Read more
Iftar di seremban...me as chef.....

Iftar di seremban...me as chef.....

sambil2 layan buat kuih raya dok pikir2 nak masak apa la untuk buka puasa sekali Ibu request.. "Along masak la buka hari nie..Ibu nak r...

Read more
Raya is around the corner....

Raya is around the corner....

as salam kengkawan semua happy weekend!!!! happy busy weekend actually... weekend nie tak boleh la rehat2 lagi sbb .... minggu depan dah n...

Read more
Busy weekend!!!

Busy weekend!!!

weekend nie mesti semua pun busy... ye la...minggu depan nak raya dah.. maybe ada nak last mint shopping nak buat kuih raya nak kemas rumah ...

Read more
Selamat balik kampung kengkawan semua!!!!

Selamat balik kampung kengkawan semua!!!!

petang nie...bg yg last day keja maybe petang or malam nie gak balik kg atau pun esok pagi........... so...Mummy Ayu yg dah ada kat kg nie.....

Read more
Ready untuk kids yg dtg beraya.....(kat umah my Ibu kat Seremban nie)....

Ready untuk kids yg dtg beraya.....(kat umah my Ibu kat Seremban nie)....

dah siap susun dlm bakul dah.. goodies bag for kids yg dtg beraya ke sini umah Tok Umi & Tok Abah kat Seremban nie lega sbb oreo choc ...

Read more
Buka puasa ikut time Sabah............boleh???

Buka puasa ikut time Sabah............boleh???

pic sebelum berbuka puasa petang semalam dah siap2 dah meja dlm 10 minit lagi nak buka la tgk....Iris yg mamam dulu tu yg Mummy Ayu kata dia...

Read more
Dua jenis siap semalam..........

Dua jenis siap semalam..........

as salam....& morning kengkawan semua!!! emm..masih keja ker? atau pun dah start cuti and kalu keja lagi..mesti ramai yg last day keja a...

Read more
pic kuar jenjalan pagi tadi....

pic kuar jenjalan pagi tadi....

pagi nie kuar lagi tapi tak la seawal semalam... kuar dlm kul 11 lebih mcm tu... Ian & Iris.. suka...hari2 jenjalan.... and... 3 of us.....

Read more