Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya semua!!!

confirm hari nie ramai yg balik awal
sbb...esok dah nak raya...
...................

Marathon kuih raya untuk tahun nie berakhir sudah...

akhirnya..
siap gak semua kuih raya..
petang semalam
last buat
pagi satu jenis & tengah hari satu jenis..
kalu dah susun byk2 mcm nie
maksudnya...
ada la yg nak dilukis kat atas tu
and hasilnya...
biskut puteri idamanku..
cedap..
and ibu Mummy Ayu punya kuih wajib..
tart gulung nenas
kuih tart je yg Mummy Ayu memang fail
tak tau..
last2 tlg sapu kuning telur je...
settle dah semua...
tahun nie dpt 7 jenis kuih raya....emmmm...

Jenjalan hari2...suka la Ian & Iris

kat sini....
Ian & Iris suka banyak..
mana taknya.....
hari2 kuar jenjalan & ada la yg nak dibeli
tak pagi..petang kami kuar lagi...
Ian...as usual..
pose manjang
Iris ..ikut mood..
nie mood tgh ok la nie
Ian & Tok Umi
satu troley
Iris & Mummy Ayu...satu troley lain
last2....baru mula shopping..
Iris lena dlm trolley.
kena la dukung
sakit pinggang & bahu...
apa lagi..kena express la...
tak larat...

Alamak...

semalam dpt call dr geng opis
berita tergempar....
(takde kena mengena pun ngan pic nie..saja jer)
ceritanya pasal.............
my boss tetiba nak masuk opis pulak esok..
alamak..
nasib la dia tak kacau PA dia nie
yg kena dtg opis gak..geng yg sorang tu
nasib la Mummy Ayu selamat
tapi kena standyby je la tipon
sbb apa2 hal..dia akan roger2 la..

Gantung kad raya...

as salam...and selamat pagi..
emmm..rasanya hari nie ramai yg dah start cuti...
and kalu ada yg kena keja pun
confirm balik awal punya..
yea..esok insyallah kita semua akan beraya..yahoo!!!
so..mood raya sudah berkobar2..
Mummy Ayu pun..
nak gantung kad raya yg diterima di alam maya
ada yg kat FB and ada gak yg kat blog..
ma acih yer semua!!!





















cantik2 semua
Mummy Ayu punya card je yg simple
emm..tahun nie nak snap cun2...
tahun depan le buat kad lawa2..

ada sesapa lagi nak kasi kad raya???
nanti Mummy Ayu leh gantung ..
gantung kat sini la....

Sunday, August 28, 2011

Masak untuk buka puasa lagi..petang tadi....

petang nie..
again masak lagi untuk buka puasa...
menu hari nie...
kari ikan bawal + alots of lady finger
sambal tumis udang
ikan guyeng
ikan pekasam guyeng
sambal belacan + timun
sayur goreng...
yum yum..
alhamdulillah...

marathon kuih raya berakhir petang tadi...
will update nanti...

Sempat lagi tu....dlm busy2 nak raya nie..

balik dr tesco pagi jumaat lepas...
baik punya melekat kat pagar...
alamak..
dah la yg memang ditunggu2...
bukan hadiah tapi...
sabtu pagi baru Ayah gie amik..
emmmmmm.....
apa tu?
my fav la...
novel...order dari Laman Kaki Novel
order & bayar dr awal bulan
tak tau la silap kat mana
hujung bulan baru dpt...
tu pun 1, lagi satu
dah abis stok...
akan dipos kemudian..
beli kat online murah skt la dr kat kedai buku
tapi mcm nie la..mcm lambat skt
tapi ada geng opis beli..ok jer dia kata..
tak tau la..
and...sebelum yg nie..
ada gak belis ebuah kat tesco...
dah lama nak beli....
tapi tak beli2..
sekali tgk..ada diskaun pulak
laju je la capai....
so.....
ada 2novel...
sempena raya...
agak2 sempat tak baca nie..?

Tambah lagi 3 jenis.......kuih raya..

as salam & morning kengkawan
update blog on sunday..
something yg jarang dibuat
kecuali autopublish...
nie sbb kat seremban..
leh la udate skt2...sambil2..marathon kuih raya..
masih diteruskan selagi belum raya...
jumaat...sempat buat satu jenis jer..
choc chip cookies...
yum yum...
tu pun buat 2 kali..
2 adunan pagi & 2 adunan malam
sbb..petang tu kami satu family gie beriadah jab..
bowling...oic dah masuk FB
will update citer gak kat sini nanti..
and semalam...berjaya siapkan lagi 2 jenis
biskut crispy
and biskut kacang
and kalu ikut senarai...
tinggal lagi 2 jenis gak yg nak dibuat
tapi kalu lebih...tak tau la....

Mummy Ayu buat ngan Ibu
Ian & Iris ada yg tlg jaga
so....senang byk la....
buat banyak adunan
sbb ada gak 2,3 org yg order ngan Ibu
pas tu Mummy Ayu buat untuk MIL gak..2,3 jenis
and for sure ada gak 1,2 bekas untuk my BFF....
buat kudap2 kat opis nanti...

Saturday, August 27, 2011

Iftar di seremban...me as chef.....

sambil2 layan buat kuih raya
dok pikir2 nak masak apa la untuk buka puasa
sekali Ibu request..
"Along masak la buka hari nie..Ibu nak rehat pulak"
emmm..selalu pun tolong time masak untuk buka
tapi hari nie..Ibu request masak complete..
nak masak apa ek.....?
simple, cepat..
NASI AYAM again...
nie kat seremban pulak
nasi ayam simple....
plus teringin plak nak makan nie....
pun buat sikit jer..
sekali makan..
as usual..
org lain belum buka
my kids dulu berbuka..
ikut time sabah sarawak..
my hero...Ian...
my princess..Iris

Raya is around the corner....

as salam kengkawan semua
happy weekend!!!!
happy busy weekend actually...
weekend nie tak boleh la rehat2 lagi
sbb ....

minggu depan dah nak raya..
so...mcm2 kena dibuat & kena disettlekan..
so.........
kerja .... kerja.... kerja.... la.....

Mummy Ayu nak buat kuih raya lagi
so far dah 4 jenis
emmmm..maybe lagi 1 or 2 jenis...
:-)
jumpa minggu depan key!!!

Friday, August 26, 2011

Busy weekend!!!

weekend nie mesti semua pun busy...
ye la...minggu depan nak raya dah..
maybe ada nak last mint shopping
nak buat kuih raya
nak kemas rumah
nak gantung langsir raya
and...
confirm..
jalan raya jam
sbb semua pun
busy nak balik kg..
tak terkecuali my little princess
see..belum weekend lagi dia dah busy...
tolong Tok Umi kemas rumah...
happy busy weekend kengkawan!!!!

Selamat balik kampung kengkawan semua!!!!

petang nie...bg yg last day keja
maybe petang or malam nie gak balik kg
atau pun esok pagi...........
so...Mummy Ayu yg dah ada kat kg nie...chewah..
nak wish.....
semoga selamat perjalanan balik kg nanti!!
jgn drive laju2...
careful!!!
ok...................
kalu tak busy...update2 la blog
leh gak baca2...
Mummy Ayu pun...kalu tak busy,
akan update gak & jengah umah kengkawan....

happy weekends jugak!!!

Ready untuk kids yg dtg beraya.....(kat umah my Ibu kat Seremban nie)....

dah siap susun dlm bakul dah..
goodies bag for kids yg dtg beraya ke sini
umah Tok Umi & Tok Abah kat Seremban nie

lega sbb oreo choc dlm keadaan yg baik
tak cair..
ye la..minggu lepas dah siap buat dah...
and of coz..Ian & Iris dah rasmi dulu dah..
sapa nak..meh dtg sini...
kalu sesapa yg kat seremban
or jenjalan raya seremban..
roger2 la..mana tau leh dtg sini..
or nilai..
Mummy Ayu ada kat nilai pd hari raya pertama
and maybe raya kedua baru balik seremban..
ok???

* lunch hari nie...selalu nya gie shopping ngan Net..
minggu nie..dok buat kuih raya la...
kengkawan.....kat mana dah???

Buka puasa ikut time Sabah............boleh???

pic sebelum berbuka puasa petang semalam
dah siap2 dah meja
dlm 10 minit lagi nak buka la
tgk....Iris yg mamam dulu
tu yg Mummy Ayu kata
dia buka ikut time Sabah/ Sarawak kot...
awal skt..
:-)
menu semalam....simple jer
asam rebus ikan kembung
ikan goreng
rendang cendawan..yum yum
and sup sayur..
tu yg buat Iris 2 kali tambah tu...
pas dah kenyang....
kitaorg plak baru berbuka...

Iris..senyum..dpt goodies bag
jgn abis sudah la dik...

Dua jenis siap semalam..........

as salam....& morning kengkawan semua!!!
emm..masih keja ker?
atau pun dah start cuti
and kalu keja lagi..mesti ramai yg last day keja ari nie
kan???
~~~
mcm yg diciter semalam
operasi buat kuih raya dah mula
semalam....dapat buat 2 jenis kuih...
Biskut Cofffee..
emm..ok gak...sedap
and 2nd...
Biskut Kelapa Rama-rama
hari nie sambung lagi of coz...
biskut kopi tu buat banyak...
tgk..dah mcm nak jual dah
kena kasi sejuk
than letak deco atas tu
pas tu tunggu choc tu keras pulak
baru leh susun dlm bekas...
biskut kelapa tu buat skt jer...
sekejab je dah siap..
hari ni plan pun nak buat lagi 2 jenis kot.....
harap dpt la..

Thursday, August 25, 2011

pic kuar jenjalan pagi tadi....

pagi nie kuar lagi
tapi tak la seawal semalam...
kuar dlm kul 11 lebih mcm tu...
Ian & Iris..
suka...hari2 jenjalan....
and...
3 of us..
lama plak tak tepek muka tuan punya blog...
dlm keta Tok Abah
busy snap2..
Daddy dah balik KL
keja..petang raya baru balik sini
than balik Nilai
till then..happw working bg yg bekerja
happy holiday..bagi yg dah mula cuti..
:-)
©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno