Dah mcm masak umah bujang pulak..

as salam..
salam ramdahan yg ke 22
good morning kengkawan semua!!!!
mcm mana weekend?
best? byk yg dpt disettekan..
Mummy Ayu...
jab lagi cite key..
nak cite pasal sahur pagu nie...
emmm....
tgk..
dah mcm kat umah sewa waktu belajar dulu jer...
goreng mee hoon dlm rice cooker....
kenapa????
mula2 tu ok je..
masak mcm biasa jer....
tetiba..api padam..
gas abis..
time2 sahur....
ala.....
tapi nak buat mcm mana..
apa lagi..cepat2 transfer
masuk dlm rice cooker..
sambung la..
sat lagi lambat pulak sahur.....
petang nie confirm la..
tapau jer...and baru nak beli gas..

p/s...padan pun, last tukar gas..mac hari tu..
memang kat umah Mummy Ayu gas tahan lama
sbb jarang2 masak...
Mummy Ayu memang rekod bila tukar gas..
and tak pulak nak standby gas
what to do.....dugaan bersahur la...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. nasib baik ada altenatif kalau tak makan kat kedai mamat je...

    ReplyDelete
  2. ekekekkee, ayu lela ms kat melaka penah hampir setahun stgh gas baru abis punya la RAJIN kan..kan..

    ReplyDelete
  3. ohoohh gas kt umh sye pong leh thn berbulan2 smpi kekadang terpk bilela gas aku nih nk abes...hee tp yg x shioknyer slalu time MIL or fmily dtg time tu la gas abes...dugaan sungguh...heeee

    ReplyDelete
  4. heheheheh mujur la cepat berfikir..kalau su mampus tak terfikir nak transfer ke rice cooker..sebab tak penah buat...hahahahah

    ReplyDelete
  5. ena time study dulu pun masak dlm rice cooker..

    ReplyDelete
  6. sama la time duk hostel dulu memang suka masak dalam rice cooker....

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...