Iftar di seremban...me as chef.....

Iftar di seremban...me as chef.....

sambil2 layan buat kuih raya dok pikir2 nak masak apa la untuk buka puasa sekali Ibu request.. "Along masak la buka hari nie..Ibu nak r...

Read more
Raya is around the corner....

Raya is around the corner....

as salam kengkawan semua happy weekend!!!! happy busy weekend actually... weekend nie tak boleh la rehat2 lagi sbb .... minggu depan dah n...

Read more
Busy weekend!!!

Busy weekend!!!

weekend nie mesti semua pun busy... ye la...minggu depan nak raya dah.. maybe ada nak last mint shopping nak buat kuih raya nak kemas rumah ...

Read more
Selamat balik kampung kengkawan semua!!!!

Selamat balik kampung kengkawan semua!!!!

petang nie...bg yg last day keja maybe petang or malam nie gak balik kg atau pun esok pagi........... so...Mummy Ayu yg dah ada kat kg nie.....

Read more
Ready untuk kids yg dtg beraya.....(kat umah my Ibu kat Seremban nie)....

Ready untuk kids yg dtg beraya.....(kat umah my Ibu kat Seremban nie)....

dah siap susun dlm bakul dah.. goodies bag for kids yg dtg beraya ke sini umah Tok Umi & Tok Abah kat Seremban nie lega sbb oreo choc ...

Read more
Buka puasa ikut time Sabah............boleh???

Buka puasa ikut time Sabah............boleh???

pic sebelum berbuka puasa petang semalam dah siap2 dah meja dlm 10 minit lagi nak buka la tgk....Iris yg mamam dulu tu yg Mummy Ayu kata dia...

Read more
Dua jenis siap semalam..........

Dua jenis siap semalam..........

as salam....& morning kengkawan semua!!! emm..masih keja ker? atau pun dah start cuti and kalu keja lagi..mesti ramai yg last day keja a...

Read more
pic kuar jenjalan pagi tadi....

pic kuar jenjalan pagi tadi....

pagi nie kuar lagi tapi tak la seawal semalam... kuar dlm kul 11 lebih mcm tu... Ian & Iris.. suka...hari2 jenjalan.... and... 3 of us.....

Read more
Operasi buat kuih raya bermula dgn bantuan...............

Operasi buat kuih raya bermula dgn bantuan...............

ha....live from seremban operasi buat kuih raya Mummy Ayu baru bermula.. plan nak mula pagi tadi tapi kuar jab.... so..petang baru nak buat....

Read more
Kepulangan ku disambut dgn 2 hadiah.....suka..

Kepulangan ku disambut dgn 2 hadiah.....suka..

hadiah menang giveaway hari tu.. dah sampai.. tq so much kpd penganjur... 1st kat blog Ayu @ Sidratul Muntaha menang GA nie .. & 2nd t...

Read more
Duit raya dah tukar ke belum???

Duit raya dah tukar ke belum???

kalu nak raya... mcm2 kena dipikirkan baju raya kasut raya handbag raya kuih raya langsir raya dan mcm2 lagi.. yg ending word mesti raya and...

Read more
Berbuka puasa di seremban....alhamdulillah...

Berbuka puasa di seremban....alhamdulillah...

as salam & selamat pagi kengkawan semua!!! selamat hari khamis.. em....maybe hari nie ada yg dah start cuti ataupun hari nie lastday kej...

Read more
Setengah hari kat luar ...byk gak la yg settle..alhamdulillah...

Setengah hari kat luar ...byk gak la yg settle..alhamdulillah...

pagi nie kan Mummy Ayu awal2 lagi dah kuar,,, dlm kul 8 lebih la.. kul 12 baru balik umah... penat gak la..berjalan jer.. tapi alhamdulillah...

Read more
Kenapa tak beli untuk Icha satu???

Kenapa tak beli untuk Icha satu???

emm...agak2 korang la.. dialog tajuk entry nie merujuk kepada apa? citer nya mcm nie.. tak yah pikir2 la.. penat..dah puasa, korang keja l...

Read more
dekat jer..sebelah2 jer...

dekat jer..sebelah2 jer...

as salam.. and good morning kengkawan!!! masih kerja? chewah.soalan panas jer.. mentang2 la Mummy Ayu dah cuti and dah berada di kg yg tak...

Read more
Sbb Mummy Ayu mood gumbira hari nie....

Sbb Mummy Ayu mood gumbira hari nie....

pagi tadi kan dlm 1st entry Mummy Ayu ada mention hari nie..Mummy Ayu happy sgt emmm... agak2 kenapa ek? sbbnya.. hari nie last day keja...

Read more
Bukan 1, bukan 2...tapi 3

Bukan 1, bukan 2...tapi 3

tadi citer pasal Ian nie citer pasal Iris pulak petang dah tido... malam segar bugar dia.. emmmm........kan beli happy meal tadi memang...

Read more
Buka puasa petang semalam....

Buka puasa petang semalam....

disebabkan kejadian semalam pagi ... petang semalam kami tapau je untuk buka puasa mcm la selalu masak pun...awal2 ramadhan jer dah ujung2 n...

Read more
My encem hero..................

My encem hero..................

semalam balik teja.. as usual la Mummy... jam jam.sempat lagi snap2... Ian..my encem hero.. ngan rambut pacak2... bukan main keras lagi.. be...

Read more
Dah mcm artis dah rasa....

Dah mcm artis dah rasa....

emmmm..tak lain tak bukan citer pasal kad raya.. nie kad untuk 3 hari... malas je nak bukak pas tu ada la geng kat opis nie rajin..layan buk...

Read more
Tak dapat hamper, dapat bekas hamper pun ok la....

Tak dapat hamper, dapat bekas hamper pun ok la....

as usual....spt tahun2 lepas.. my boss dapat banyak gak la hamper raya ada 2,3 dah hantar umah dia tak sempat nak snap and semalam sampai yg...

Read more