Eco Park, Bukit Merah Laketown Resort

lepas ke Orang Utan Island
kami naik boat ke....
Eco Park pulak..
(nie memang termasuk dlm eco combo tu)
sampai2 jer kat entrance
kami disambut ngan binatang nie..
ajak Iris..dah tentu dia takut
suruh Ian sorang2 pun..dia tak nak
so..snap2 la ngan Mummy
walaupun sebenarnya ..Mummy Ayu pun scary gak..
mana tau..tetiba dia terkam ker..
he he he..
masuk kat dalam eco park nie..
ok la..
mcm zoo gak la lebih kurang
cuma tak la besar mana
kat sini..kami takde sekeping pun pic kami 1 family yg ok
:-(
ada sekeping tu..Mummy Ayu buat set timer
tapi Ian plak..tak pandang camera...
tengok...
time nie baru turun boat..sebelum masuk eco park
kawasan nie tak ramai org lalu
so..Mummy Ayu buat la set timer
tapi..tak cun gak
tu yg banyak pic...kami berdua or bertiga jer...
Daddy ngan Ian...with iguana
Daddy pernah bela iguana nie masa bujang dulu
eii....geli
nak jadi cerita
time kat dalam eco park tu...
hujan plak turun
alahai..
nasib time tu..kami kat area animal show
ada bumbung & tempat duduk semua
so..kami berteduh kat situ ngan ada 1 family lagi
lama gak ujan & lebat
so..takde la animal show...
and tak leh gerak kemana2 pun
:-(
Mummy Ayu layan la snap2 guna hp
4 of us
and again
tapi mcm kabur kan?
and bila dah teduh sikit..
kami gerak ke entarance balik
Iris..dah busy ajak naik boat lagi..
mana ada
kami nak jalan ke depan..jauh
so..diaorang sediakan buggy car bawak ke depan..
and..ada satu yg kami miss
yg termasuk dlm eco combo tu
yg nie.....
choices..sama ada naik chair lift atau skycyle
Ian & Iris excited nak naik chairlift tu
tapi sbb hujan kan
so..dua2 tak boleh
:-(
sampai depan...kami balik bilik..basuh badan & rambut sikit
sbb kena hujan kan
and...gie mamam..
and balik bilik ..rehat....
plan..petang nak mandi pool lagi...
tapi...


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. pernah sampai sini tahun 2009 rasanya.... masuk waterpark dan ecopark je..... teruja tgk ikan aropaima yg besar tu....

    ReplyDelete
  2. wah best2.. lama x terjah..
    klau jd family day wat kat c2 bln 10 ni bleh la mandi manda hehee

    ReplyDelete
  3. dh lama kami tak pegi bkt merah ni...

    ReplyDelete
  4. plan nak pi bercuti berdua jer ngan dania..ntah bila menjadi...

    ReplyDelete
  5. wah beznye g oliday
    dah lama rasa tak g oliday ni

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...