Pulau Orang Utan, Bukit Merah Lake Town Resort

salam & morning kengkawan...
lambat sikit update ari nie
sbb..
~ semalam tak buat draft
plus..
sampai2 tadi terus sarapan sbb sakit perut..
lagi lambat..lagi sakit
tu yg lambat tu
so...sambung citer semalam
kami gie naik boat ke Pulau Orang Utan
Ian & Iris ..1st time naik boat tapi..dua 2 pun tak takut
and tak nangis..Mummy yg risau lebih
kami sampai tengahari
so...tak banyak sgt Orang Utan yg kami nampak
maybe sbb panas
so......diarang lepak dlm hutan
kawasan kat sini...memang terjaga
memang mcm kat hutan
...sunyi jer..
plus kat pulau kan
so..memang orang utan tu rasa rumah diaorang la
Ian......excited sgt
and he is so happy
antara orang utan yg kami nampak...
pas tu......kami balik ke jeti
kat situ ada 3 orang baby orang utan
yg diaorang tgh train....
mcm mana nak survive sebelum diaorang lepas kan kat dlm hutan tu
kira mcm tadika la
Iris...time dah takut
Ian jer still okay
muka dah merah dah tu...
Mummy ngan Abang Ian
Daddy ngan Iris
(nak dukung..)
and naik boat lagi sekali
suka la dua2 anak Mummy nie
nak ke destinasi berikutnya...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

1 comment:

Jemputla komen di sini...