Shoplinks.Asia

Friday, December 26, 2014

Pinocchio ~ Korean Drama yg best!!!

okay..meh cita pasal drama korea yg Mummy Ayu tgh layan sekarang nie..
Pinocchio...
mcm tajuk cita dongeng..yg hidung panjang tiap kali tipu tu..kan?
but...nie cita korea
lum abis tgk pun....sbb still baru lagi mula..
kat Malaysia..astro..baru episod 4
kat Korea pun..baru episod 13
semua ada 20 episod

Mummy Ayu baru abis tgk episod 5..online..
kat hp jer pun..

cita nie....best sgt
plus hero & heroin pun...best!
mcm sesuai sgt diaorang berdua
nak buat review...
lum abis lagi
but..kasi sinopsis sikit..boleh la..

cita nie mengisah kan..Lee Jong Suk (hero) terpaksa menukarkan identiti nya
sebab kejadian yg menimpa dia & keluarganya..masa kecik
dia terpaksa menjadi pakcik kepada heroin...Park Shin Hye (heroin)

sama2 membesar but dalam masa yg sama..ada hati to each other
emm...

bila dah besar Pak Shin Hye ni..nak jadi wartawan mcm mak dia
but..dia ada pinocchio syndrome..
which is..setiap kali dia menipu...dia akan tersedu
so..mcm musatahil jer nak jadi wartawan

yg Lee Jong Suk pulak...waktu kecik..dia sgt genius..but sbb dia dah tukar identiti
dia terpaksa sorok semua kelebihan dia
sehingga la dia besar..
dia mula nak bongkarkan kejadian yg sebenar..masa dia kecik
and..sbb tu la..dia pun nak jadi wartawan

emmm...mcm tak faham sgt kan?
tapi..best sgt..layan..
Mummy Ayu pun baru tgk sampai ep 5
best..ada suka, ada kelakar, ada sedih, ada kesiah, ada geram, ada marah
semua pun ada la..

so..kalau nak tgk..kat online pun boleh
or...kalau nak tgk kat astro
channel 393 setiap rabu & khamis jam 9 malam
selamat menonton!!

# nanti Mummy Ayu dah abis tgk, leh review kat sini key!!
:-)

7 comments:

Najib Ariyan said...

layan drama cinta yer.... enjoyyy....

salam singgah

adianiez AIDA said...

wah! korea gitu...
aida masih lom terjebak ke dlm kanca drama korea.
sebab takde langgan channel korea tu.

h- Zinnirah said...

eh, tgk juga ^^ ep 13 dah keluar ya? tgk sbb kerja wartawan tu, banyak ilmu kita tau plus kebanyakan yg kita jangka, tak jadi.

**sedih part jumpa abang dia T-T awal-awal bosan sikit, pastu melekat pula XD

ayu Ismail said...

akak pun layan citer ni...online cepat sikit walau ada channel korea...

afeeqah said...

saya dah tengok episod 14.. geram sangat huhu tak sabar nak tunggu ep 15 pula. cerita dah makin best. and tengah klimaks gak ni.. tengok cite ni sebb hero and heroin diaa

CT Humairah said...

harus tengok sebab suka park shin hye tapi kurang minat jongsuk hoho.. tanak dload lagi sebab nak tnggu 20epi baru tngk haaaa.. jadi skarang tnggu saja dulu. mesti cute kan..!! PSH tu da la mmg cute..

Mrs. A said...

Dah! tengok tapi belum sampai tahap addicted lagi

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno