Shoplinks.Asia

Monday, December 15, 2014

‘PIRATE AND PRINCESS: POWER OF DOING GOOD’

as usual...sharing is caring
so..Mummy Ayu nak share something ngan kengkawan kat sini..

bermula 9 disember yang lalu..
Disney Junior melancarkan laman web interaktif baru 
"Pirate and Princess Sofia: Power of Doing Good'
Home

Laman web interaktif ini  bertujuan memperkenalkan kepada kanak-kanak yang berusia
 antara 2-7 tahun idea dan nilai-nilai cinta terhadap - alam semulajadi,haiwan dan saling  bantu-membantu.  Kempen ini  juga  akan memperkasakan kanak-kanak prasekolahuntuk turut serta dalam aktiviti sukarela yang digalakan ibubapa dan disokong oleh masyarakat.  

“Kami mengharap kekuatan cerita dan watak kami boleh memberi inspirasi kepada kanak-kanak untuk membayangkan  dunia  yang  lebih  baik  dan  membantu  mereka  memahami,  
melalui  setiap  langkah prihatin  terhadap  persekitaran  dan  komuniti,  
yang  mereka  berpotensi  membuat  perubahan  positifterhadap dunia ini. 
Kempen “Power of Doing Good” di Disney Junior memperkasakan kanak-kanak 
dan keluarga mereka dengan maklumat dan peluang untuk 
bekerjasama dengan kawan-kawan, keluarga dan komuniti mereka
 untuk meninggalkan kesan positif kepada alam sekitar mereka.
 Kami berterima kasih kepada rakan-rakan kempen kami
 – WWF (World Wide Fund for Nature), SPCA Singapura dan Selangor,
dan Majlis Alam Sekitar Singapura – di atas sokongan mereka,”
 kata Natasha Malhotra, Pengurus Besar,Branded Media and Content, 
 Walt Disney Company Asia Tenggara.  

Watak popular Disney Junior Jake (dari Jake and the Never Land Pirates)
 dan Sofia (dari Sofia the First)
akan menjemput kanak-kanak dalam pengembaraan yang memperkasakan diri melalui kempen ‘Power of Doing Good’.

okay..menariks kan?
 so...how to join?
cara nya mudah jer..
 Ibubapa perlu memuat-turun senarai  aktiviti-aktiviti menyeronokkan dari  laman web -www.disneyjuniorpowerofdoinggood.com 
yang berasas  dari  empat  tema   –  Komuniti,  Haiwan,  AlamSekitar dan Penceritaan. 
Sijil dan lencana penghargaan online akan diberikan kepada mereka yang telah berjaya menyempurnakan semua aktiviti dan belajar berbuat kebaikan. 
Selain itu, kanak-kanak dan keluarga mereka akan berpeluang membuat “power promises”
 (janji berbuat baik) online. 

just log in ke laman web interaktif  "Pirate and Princess: Power of Doing Good"
daftar dulu..details email tu..guna email kita pun boleh
and..masukkan details anak2 kita..

mcm Mummy Ayu..letak nama Iris and letak pic jugaks...
ada 4 tema yg kita boleh buat..
Community, Animals, Nature, Storytelling

contoh..kita pilih Animals dulu..

ANIMALS - LOVING badge

just klik kat situ.. 
nanti dia kuar mcm nie..
kena dowload woksheet tu
(dlm pdf)

pas tu..leh la kita save atau print... 
ada la aktivitinya
yg anak2 kita kena buat
dengan bantuan kita..of coz

pas tu...dowload kan pic atau video anak2 buat aktiviti tu
than ..leh claim badge..
see.....Iris dah daftar..
tapi lum buat apa2 lagi
so..takde la badge pun

sambil buat aktiviti2 ni...(kalau pilih tema animals)
dalam masa yg sama..kita mengajar anak2 kita utk sayangkan binatang.
lebih mengetahui tentang binatang...
 2 in 1 kan?

mcm tu jugak dgn tema2 yg lain
so..apa lagi kengkawan??
jom jengah & daftar kat Disney Junior : Power of Doing Good

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno