Shoplinks.Asia

Tuesday, January 20, 2015

Color coding...buku sekolah Ian

sabtu petang..weekend lepas..
Mummy Ayu dok la gigih layan meng'color coding' kan buku2 sekolah Ian
mengikut jadual sekolah dia

apa color coding tu?
mcm mana?

ala....yg mcm dok viral kat FB & whatsapp sekarang ni..
yang ni.....
susun jadual ikut warna..kan color coding tu
he he he...

Mummy Ayu beli sticky mcm ni
senang sikit..sbb dah ada gam..separuh dr kertas color tu

pas tu..asing2 buku...ikut subjek

than susun la..ikut jadual..
hari isnin..warna purple....
semua buku2....yg utk hari isnin lekatkan..warna purple
pas tu..baru celetape kan

hari selasa..warna oren

hari rabu..warna hijau

hari khamis..warna biru

hari jumaat warna kuning

hah..siap sudah

letak kat rak buku Ian...
sebelah tu..ada jadual

bila nak amik buku..
contoh hari isnin..amik semua buku yg ada sticker warna purple
tapi..kena check juga
sbb..ada buku yg ada 2 jilid
takyah la bawa dua2 jilid..bawa 1 jer

but..memudahkan la sikit kerja susun jadual tu..
kan?

4 comments:

Puteri said...

nak kena simpan tips ni, walaupun anakku baru tadika hehe very organized i like!

JOM JENGUK PELUANG BISNES DENGAN BLOGGING

DrCat said...

salam ayu...hihi akan kupraktikkan juga time e-ein sekolah rendah nati...

:)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

rajin mamy ayu, kita dah lama tak update blog, arini update skalinya status kat bloglist kuar yg latest....

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ayu,
waaaaaaaaaaaaa
seronoknya
iols yang tak sabor2 nak nunggu anak sekolah he3

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno