Shoplinks.Asia

Thursday, January 15, 2015

Ragam Iris ..pagi ni

hari ni...turn Daddy cuti plak
utk tgk2 kan Iris kat sekolah

alkisahnya..pagi2 kat rumah tgh bersiap pun..dah hujan..
"kita tak nak gie sekolah..kita taku"
alahai sayang..nak takut apa nya...
pujuk2..okay...siap dah pakai uniform..
naik keta..walaupun muka masam...
sampai opis...call Daddy .. tanya..how my princess?
Daddy kata..nangis jugak
emmm....
nie baru call...masa rehat..Daddy takde..
mak kepada kawan Iris..jiran kat umah Ibu..call Ibu cerita..
Iris nangis teruk jugak sbb Daddy takde
tak nak makan..tak nak minum..
kawan2 pujuk ..tak nak.
Abang Ian pun dtg..dia tak nak
cikgu pun datang pujuk...
:-(
tak nak makan..minum susu kotak dia jer sikit
ala...risau Mummy Ayu kat opis
kalau dekat..dah laju jer ke sana..
call Daddy.."la...ingat rehat kul 10"
boleh???
emmmm....
memang la tak boleh layan sangat
but..kalau nangis2..tak makan semua
nanti sakit perut, masuk angin...demam ker
lagi susah..
sian princess Mummy...
sabar yer sayang..
nanti dapat kawan ..ok la..
you are a big girl...tamau nangis key

# rasa nak cuti lagi but...minggu depan tak leh masuk sekolah dah
how??
ada petua tak utk anak2 menangis kat sekolah ni???

2 comments:

Nad MamaZN said...

saya nak ckp lebih2 pun xbleh gak, sbb zakwan pun sama darjah 1 cam iris hehe... tp mengikut pengalaman kakak ipar, anak dia lagi teruk.. sampai gegar2 pagar sekolah sbb nak ikut balik. dekat sebulan jugak camtu. cikgu suh biarkan je, biar cikgu2 je yg handle benda camtu. kita makpak walau tak sedap hati terpaksa la relakan je kan? huhu.. tp lama2 dia ok la..sbb dia pun malu pd kengkawan lain..

sama gak mcm iris.. ni pun kira ok la iris takde sampai gegar2 pagar, hehe... in shaa Allah, lama2 iris ok.. suasana baru. amik masa nak adapt

Iela Fazielah said...

betulla ayu.. ila pun xde pengalaman ..xtahu imran thn depan msk sekolah macammana..harap next week iris dah boleh manage n dpt kwn.... jadi dia xla rasa takut

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno