Shoplinks.Asia

Tuesday, January 6, 2015

Daftar Iris darjah 1

banyak yg nak cita..
banyak yg tak sempat update lagi
and..nie pun..main update yg mana sempat la..yer?

ok..jumaat lepas..
Mummy Ayu masuk keja lambat sikit.. (tengahari jugak la)
sbb uruskan pendaftaran sekolah Iris & bayar yuran semua
tu dia..dah siap dah anak2 Mummy..
emm....dua2 dah beruniform sekolah..
mcm tak caya jer...dah besar dah anak2 Mummy
(mula la tu..nak drama..terharu)


kul 8.30 ..tapi mcm biasa la..kul 9 gak baru start semua

masa ni...semua kanak2 darjah 1..kena beratur..ikut guru kelas
ke kelas darjah 1..
sbb ada ujian dianostik
emm..masa Ian dulu..takde pun ujian..
kali ni..lain plak
time ni dah risau gak sbb Iris kan manja..
Daddy suruh follow..tapi cikgu tak kasi
sbb parents kena ada dlm dewan..taklimat
so..kena la Iris gie sorang2..

MummyAyu..dok layan taklimat
ingatkan kejab
sekali...
sampai 4 cikgu...
alahai..
Mummy Ayu dok tgk jam..pukul berapa la nak abis ni
Daddy..Mummy Ayu suruh gie beli buku tulis Ian & Iris
so..takde la lambat nanti

lepas abis taklimat ..kul 10 lebih
gi kelas...amik Iris
nampak tak Iris??

wah..suka dia nampak Mummy

time ni dia dah okay sbb dah jumpa geng yg sama tadika ngan dia
so..ok la..

cuma..nampak muka dia comot sikit..
tanya la..Iris nangis ker?
"kita nangis ikit jer tadi.."

Cikgu dia ckp masa beratur tu..
"tetibo lah air mato dia mengalir"
alahai sayang..manjanya

tapi bila dah jumpa geng..ok jer

emm.....harap2 nanti start sekolah pun..ok la yer..
;-)

kat sekolah ni..semua darjah ada 2 kelas jer
mcm darjah 1 tahun nie..ada 50 orang murid jer
so...2 kelas jugak
tapi..lum tau la Iris kelas mana
sbb nanti ada 3 minggu orentasi
lepas settle orentasi..baru diaorang bahagikan kelas & mula belajar
ooooooo...

2 comments:

CikSiti said...

mak oih lama orientasi sampai 3 minggu..sekolah baik2 yer airis=)

adianiez AIDA said...

selamat berskola Iris.
ada 2 kelas aje? aman la skola ni. nak ngajar pun mudah. skola anak-anak aida ada 6 kelas semuanya! setiap darjah ada maksima 35 student...

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno