Shoplinks.Asia

Thursday, April 28, 2016

DIY ~ Photobooth Props

semenjak dua tiga menjak ni
Mummy Ayu quite busy
hujung minggu pun..mcm2 nak kena buat
sebabnya..adik Mummy Ayu nak kawin
emm...
Mummy Ayu anak sulung and..yg paling dekat ngan Ibu
so...mcm2 kena buat, mcm2 nak disettlekan 
bawa Ibu ke sana, ke sini...
and...
salah satu ..hasil tangan Mummy Ayu
Mummy Ayu buat nie..
props utk photobooth
:-)

photobooth..memang sekali ngan pakej pelamin
so..Mummy Ayu tanya la..
ada tak props nya?
adik Mummy Ayu kata.."tak de"
Mummy Ayu pun survey2 la..kat insta
ingat memang nak beli jer
survey punya survey... 
memang banyak choices...
ada yg murah, ada yg mahal..
ada yg memang cantiks sgt
but..
bila fikir2 balik..
bukan susah sgt nak buat pun
so.....final decision...
"DIY"

Mummy Ayu kumpul2...
yg mana nak buat,
cari wording yg best2...
edit background..
sbb banyak yg dpt kat google..semuanya kecik2..
bila print....pic dia pecah
so..memang kena edit & buat sendiri
hasilnya...
banyak kan?

dah print semua...
gunting2.....
nie buat last weekend la ni..
ngan my sis...Wanie

kuar ...cari kertas keras & beli gak kertas warna warni sikit...
tampal atas kertas keras..
biar kering betul2....

baru tampal kan kat batang lidi tu...
Mummy Ayu guna glue gum
baru kuat...

and..finally.....siap sudah
alhamdulillah...
berjaya jugak buat nie..

dpt 28 pcs....
ok tak?
firts time kan...
seronok gak..bila tgk hasilnya..

belum sempat majlis,..
budak2 ni dah rasmikan dulu..
ok..
kena simpan ni
kalau tak....lunyai sampai time majlis
he he he..

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno