Shoplinks.Asia

Thursday, April 21, 2016

Red Velvet .. by Acik Lana

lama tak update pasal novel...
Mummy Ayu memang slow sgt baca novel sekarang ni
kecuali..novel dr 2 penulis ni...
Syamnuriezmil and..... Acik Lana
bulan lepas..baca novel dr Syamnuriezmil..
this month...dr Acik Lana plak

yes!! suka sangat and...novel dr 2 penulis nie..
memang confirm best punya..

novel terbaru...dr Acik Lana...
Red Velvet
so..yummy!!

cover yg sgt simple & nice..

blurb belakang novel...

menariks kan...

as usual .... review from Mummy Ayu..
novel ni mengisahkan Helena....
dia bercinta dgn suami orang.....Fareeq
semua pun tak suka, jenuh la nasihat dia
but..Helena still jugak nak kat Fareeq

sehingga la...satu hari Fareeq memilih isterinya..yg dah pregant anak dia
Helena kecewa....nak bunuh diri
tapi diselamatkan oleh Izzat
baker 'hot'

tapi punya kasar si Izzat ni..
manjang bergaduh jer ngan Helena
Izzat tambah bengang bila Helena minta tumpang kat rumah dia
siap tumpang kasih sayang ngan mak & adik dia
lagi la Izzat tak suka

mula2...keja tolong mak Izzat nie jual nasi lemak
sekali....
keja kat bakeri Izzat plak

dari tak suka..makin lama makin suka
suka tapi diam2...

tetiba ..muncul plak Fareeq...
menagih kasih
Helena..memang mekad...tak nak dah kat Fareeq
plus dia pun dah suka ngan Izzat

tapi..Helena mula takut & sedar diri
bila dapat tau..Izzat ni paling benci dengan perempuan yg rosakkan rumah tangga orang
emm...Helena takut bila Izzat dapat tau..
she use to be... homewrecker
but dia dah berubah

emm.....
selamatkah rahsia Helena?
boleh ker Fareeq terima keputusan Helena..tak pilih dia lagi?
bolehkan Izzat terima Helena...seadanya?

nak tau mcm mana ending dia..kena la baca
novel... Red Velvet nie
serius...best
novel yg ringan, sempoi...
rilex jer baca
best!!

congrats Acik Lana...
sbb hasilkan sebuah lagi novel yg best!!!!

1 comment:

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

aina lama x baca novel.! tp bila baca sinopsis ni rasa mcm nk terjah bookstore balik kerja ni. =)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno