Dah dapat satu dah....Sweet Dream from Acik Lana

kan hari tu Mummy Ayu ada cita
dok tunggu 2 buah novel terbaru dari 2 fav writer Mummy Ayu kan?

:-)
semalam dapat dah satu...
"Sweet Dreams" from Acik Lana

and..siap dapat autograph plus cop lips seksi tu..

tq so much Acik!!
tak sabar nak baca
semalam..layan gak kejab
walaupun penats
but..tak larat dah
so... to be continued..

jom baca....
sinopsis rasmi SWEET DREAMS
********
Putri - Gelaran seperti Ratu Kelam Kabut, Minah Clumsy sudah cukup sinonim dengan dirinya sejak kecil lagi. Habis semua tiang dan dinding dia langgar, malah sudah banyak kali dia jatuh tertonggeng ke dalam longkang. Bernasib malang atau dia memang punya masalah koordinasi fizikal tak balance?
.
Namun beberapa siri kejadian malang tiba-tiba berubah dengan kemunculan seorang jejaka misteri yang sering menyelamatkannya. Tak sempat mencium tanah, tubuh dia sudah disambut. Tak sempat tergolek, tangannya sudah dipaut. Pelik, lelaki itu mutant atau superhero? Datangnya sering tanpa isyarat.
.
“Just tell me, kenapa you selalu muncul bila I susah? Macam mana you tahu semua benda tu akan berlaku?” ~ Putri.


Qash Adam - Kesengsaraan hidup di zaman silam membuatkan dia kemurungan dan hidup dalam pengasingan. ‘Anugerah’ yang dikurniakan membuat seluruh tubuh rasa terbeban. Dihina, difitnah, dicaci kerana punya ‘kuasa magis’ membuatkan dia menolak sebarang bentuk hubungan dengan manusia. Dia tertekan, ini kelebihan atau satu sumpahan? Mimpi yang datang bukan biasa-biasa. Datangnya dengan segunung tanggungjawab yang terlalu besar.

Namun kemunculan seraut wajah dalam mimpinya meletakkan Qash dalam keadaan keliru. Siapa gadis itu? Apa hubungkait antara mereka berdua? Dan dari satu pertolongan ke satu pertolongan mula menjelaskan maksud yang tersirat disebalik mimpi. Pentingkah kehadiran perempuan bernama Putri dalam hidupnya nanti?

“This might sound weird, Putri. But I’m different. Diri I tak macam orang lain.” ~ Qash Adam

Banyak peristiwa lucu, pertelingkahan dan salah faham berlaku apabila si malang bertemu dengan si adiwira. Rahsia demi rahsia terbongkar. Namun sebanyak mana pun perbezaan antara Putri dan Qash, ada perasaan halus mengikat hati mereka berdua. Berkahwin kemudian bercinta.

Tapi di pengakhirannya… bagaimana?


menariks kan..
idea dari mak yong ni
novel ni akan masuk bookstore
but... lambat sikit
so...sapa2 nak jugak..
leh try whatsapp no ni & beli secara online
mcm Mummy Ayu
but autograph tu..tak tau la
rasanya utk pembeli terawal jer
No automatic alt text available.

tak sabar nak baca...
:-)
and tak sabar nak tunggu satu lagi..

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

No comments:

Post a Comment

Jemputla komen di sini...