Berubah imej...

genap umur 12 tahun
Ian berumah imej
kena pakai spec...

Ian memang selalu cakap dia nak pakai cermin mata
Mummy Ayu selalu bising
sbb bukan senang pakai cermin mata
dia rasa dia smart la..pakai spec

last year..Ian dah mula complain..dia kadang2 tak nampak clear bila dlm kelas
and..Mummy Ayu kata....jangan main2
and cakap...nanti kita balik Malaysia..kita check la
sbb kat sini.tau jer la..bab bahasa
so..dia ok la
sekali..last week..masa PSC
his english teacher tanya bab spec ni
dia tanya... Ian pernah pakai spec ke before ni
sbb kadang2 Ian complain..tak nampak clear
kena ke depan..bila nak salin something
so..dr situ Mummy Ayu amik tindakan la
tak leh tunggu balik Malaysia
so..sabtu lepas...
sampai je MBK
terus gi check mata dulu

alhamdulillah..this chinese girl can speak english quite well
janji paham each other sudahla kan
and..she is very friendly & helpful
sbb Mummy Ayu memang tak pandai bab spec semua ni
confirm Ian kena pakai spec
and..power dia quite a number
alahai..dan dan Mummy Ayu aras bersalah
sbb take serius apa dia cakap dulu
sowie sayang

but..dia of coz la suka
sbb memang dia nak pakai specs
and..luckily..siap 1 jam jer
so...pilih2 frames..pilih2 cermin.
ada few option and Mummy Ayu minta girl tu suggestkan
so....bayar semua

jalan2...main game..beli tiket wayang...
turun amik specs Ian...siap dah!!!
tu dia...frames dia plastic & elastic
leh pusing2 ang tak patah
sesuai lah for him
and..cermin tu plak..ada mcm2 protection la..UV ntah apa2 lagi tah
and..the best part yg Mummy Ayu suka...bila kita pegang takde finger print
kadang2 kita main pegang cermin..mesti ada cop jari kan..ni takde
so..good!!

emm....meh posing skt ngan akak ni
baik & friendly sgt
next year..leh datang sini lagi
dia kata..kena check tiap2 tahun

so.... nie la imej baru hero Mummy Ayu..after 12 years old

jauh beza kan???


mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. wah, look smart and hensem lah Ian ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia memang excited nak pakai spec & bila dpt pakai tu..suka sangat lah

      Delete
  2. mula pakai specs since 11 tahun..masa tu memang dah rabun dah siap nangis2 lagi cakap dekat mama nak pakai specs..sebab time nak menulis kena tengok buku kawan lepas tu kawan tak bagi dia kata nak tiru..padahal kita tak nampak..

    ReplyDelete
  3. besar dah Ian. dah specky. nampak matang. abang-abang sgt :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...