Accident - me & my hero?

accident...?
suspen je tajuk..
tapi memang betul, bukan auta punye..
last saturday, at home, in out toilet..
me n my hero Ian...terkena air panas..
sian ian, sowie...mummy tak sengaja sangat
cuai..tu punca nye
(plus benda nak jadi, plus malang tak berbau)
memula cerita...
nak mandikan iris....lucky iris kat luar
so, nak siapkan air mandi for iris
ian pun busy nak mandi gak
kettle tu mummy letak kat atas
ntah macam mana terjatuh
kena ian banyak gak...
dah la dia bogel...
kesian sangat
menjerit la dia and me
daddy terus terjaga
terus bawa ian gie toilet satu lagi
siram air sejuk...dia nangis...
ye lah..sakit tu
mummy dah besar pun sakit
apa lagi dia kecik
yang iris dengar abang nangis, dia pun join
mummy pun kena gak
tapi tak seteruk ian coz mummy pakai baju tido
pas tu terus siap gie sepital...
doc kata 1st degree burn,
kasi ubat krim n ubat tahan sakit
for me n ian
pas sapu ubat,
ian boleh melompat macam biasa
hero lah kata kan
last last iris mandi tengahari...
semalam dah start mengelembung n pecah
so kulit tercabut...
ngeri la...
nak amik gambar pun tak sampai hati
rasa mummy bersalah sangat
setiap kali letak kan ubat
mesti say sorry to him
now, ian n iris kat umah tok umi kat seremban
mummy..ulang alik seremban - kl for this week
tak pe la...mummy penat sikit
janji ian dijaga betul
takkan nak hantar baby sitter macam nie
nak cutie pun tak kan la
mummy baru je start jadi pa dato'
so minta tolong my beloved ibu @ tok umi
TQ ye ibu, nanti belanja ek..
To: my beloved hero...
mummy realllyy sorry, mummy careless,
sian anak mummy kena, plus mummy sekali
sesama sakit ye...sorry sayang
a lesson for me
next time extra berhati hati
lucky iris tak kena
regret sekarang pun tak guna
masa tak kan berundur...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

10 comments:

  1. Huishhhh. Becareful mak next time@!~

    ReplyDelete
  2. ala kesiannya ngan ian..tula kadang-kadang benda ni kita tak duga kan..mesti sakit tu,tapi nasib la bulan iris yang kena..kalau tak lagi haru..moga ian cepat sembuh ye..lepas ni kita semua mom kena labih carefull lagi..

    ReplyDelete
  3. ala, bahagian mana yg kena mummy?
    mummy ok tak?
    mummy tangkap la gambar sket nk tgk..
    Ian, jgn noty2 sgt,nnt bedarah plak..
    risau je dia tu lasak..

    ReplyDelete
  4. Jiji ~ tu la pasal.

    Mrs.Adz ~ TQ!

    sitinoriza ~ TQ! mudah-mudahan cepat sembuh..amin!

    jOjet ~ Ian kena kat area belakang badan, n kat bontot cikit..sian sangat. Mummy pun kena kat area belakang badan, kat pinggang n tangan sikit..emmm..nak tangkap gambar ngeri la jet, sian sangat, tak sampai hati.tgk la nanti nanti ke..ek.

    ReplyDelete
  5. mujur jugak 1st stage burn ya...semoga Ian cpt sembuh ya...

    ReplyDelete
  6. neezareef ~ tu la pasal..yup..semoga ian cepat sembuh..amin!

    ReplyDelete
  7. awak kite da nengok gambo ian kena air panas tuh.. mak anto... kesian sgt cam budak kena dera.. ari ahad tu call awk cam ta dpt pastu zalmen call n story balik pe jadik.. ngeri jer kite dengor.. nway.. it's not all ur fault... benda na jadi.. nway take care n sapukan gel gamat tu kat ian.. cepat baik nnt.. n boh bio oil.. really works..

    ReplyDelete
  8. oh gitu ke citernya.. kesian ian.. takpe la benda dah nak jd kan.. kita pun tak tau benda nak jd. hopefully ian semboh sepenuhnya.. insyallah

    ReplyDelete
  9. CuTeMiUt78 ~ tu la pasal..sekarang dah makin ok.yang mummy plak lambat baik coz jarang letak ubat..ye la keja kan..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...