Chef World @ part 1.

seperti yang dijanjikan
nak cerita sikit
pasal my CHEF WORLD
dulu...
memori la kiranya ni..
waktu kat ITM dulu (now uitm)
nov 1997 - 2001
ayu amik course diploma latihan chef
(diploma in chef traning)
he he he
macam tak caya je
time tu tak de la minat mana pun
pasal masak masak nie
malas gak
tapi time tu cuma nak pikir
nak sambung belajar
nak dapat diploma
tak nak buat form 6
susah bangat
so gie la belajar cam na nak jadi chef...
gambar kat bawah nie
first time pakai uniform chef..
(kasi gambar lagi, bukan rekaan semata mata,
yang benar..)
waktu tu, baru je dapat uniform, dapat segala pisau,
senduk, scrapper la..macam macam menda
dalam satu bag (tak amik plak gambar beg tu)
mula mula memang macam tak berapa sangat
tapi dah belajar dalam 2, 3 bulan tu..ok
macam best..minat tu dah timbul
bila dah masuk kitchen, belajar masak,
lagi best, sebab..
bila masak dapat makan, itu yang best sekali
seronok sangat belajar
member member memang happening
belajar course tu pun senang
coz 3 sem aje kita kat dalam itm
3 sem lagi practical kat hotel
bayang kan...macam keja la
nanti cita pasal practical plak ok
sem 1, sem 3 dan sem 6 aje belajar kat dalam class
sem 2, sem 4 dan sem 5 practical
di 3 buah hotel yang berlainan
pengalaman..happening!
jumpa macam macam orang,
macam macam ragam
windunya kat kengkawan,
time belajar
windu my chef world...
(tapi ada gak pengalaman sedih...adat la!)
nie gambar waktu part 5
baru abis practical kat....
nak pegi buat exam memasak
sensorang tau...!
....to be continued....
(ha..nampak tak beg ijau tu,
tu la beg simpan pisau, senduk, whisk
dam macam macam lagi)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

5 comments:

  1. wah..blajar jadi chef la..mesti best masak ni..leh la jamu ummieisya nanti..huhu..

    ReplyDelete
  2. huhuuuu sapekah gerangannyer si chef nih?? sape2.. wakakaaaa..
    mummy chef kan.. nak mee goreng 1 nak rase wakakaa..

    ReplyDelete
  3. eeemmm... bestnye dpt jd chef... bleh masak sedap2 ek... nk makan... nak makan... nak makan...

    ReplyDelete
  4. Mrs.Adz ~ boleh, mai datang umah!

    aRe_uDear ~ tak kan mee goreng jer...lamb chop nak?

    10 ~ tak de sedap mana pun, biasa biasa jer...

    ReplyDelete
  5. chef rupanya ya??? mesti terror bab masak-memasak nie kan :D

    p/s : cute jer u dgn uniform chef tue

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...