Chef World @ part 3.

ok sambung..
last punya!
kat cascade nie ayu kena buat order
dari guest...contohnya mak saleh yang tengah
tengok kita orang posing tu..
he he he ...
nie pun gambar last last day
kat MO before ayu berenti keja
ha..kat MO nie la ayu kenal my hubby @
Daddy Ian & Iris
dia keja kat Coffee House kitchen
but time tu tak bercinta pun
gaduh lagi ada...
tapi bila dah nak berenti keja tu
baru makin close
hari hari SMS
lain kali la cita pasal cinta ok
kat cascade tu masak depan guest tu
tak leh la cincai cincai
kena elok elok..
orang tengok...
kita tengok orang
ye la tepi kolam renang
orang lelaki suka la
tengok..semua lelaki
ayu sorang je perempuan
=====
setahun lebih keja kat MO
ayu berenti....
dapat keja kat hotel baru nak bukak
naik pangkat sikit, naik gaji pun sikit
try tempat baru
Prince Hotel & Residence
kat Jalan Conlay, depan pusat kraf tu
time tu hotel belum buka lagi
pakai t-shirt ngan jeans je
keja..lap lap dinding kitchen,
basuh kitchen, bukak plastik kat cabinet, kat chiller
padan muka, nak sangat jadi opening team
but..merasa la tido kat hotel tu sebelum orang lain
merasa makan kat chinese restoran dia
sebab masa tu hotel buat trial
nak tengok macam mana hotel beroperasi
so..kami opening team jadi guest
dapat duit mainan lagi tau...
ini dia opening team Eccocino Kitchen
(coffee house kitchen)
semua lelaki lagi...
ada 3 orang lagi perempuan time tu
tak de lak dalam gambar nie
semua staff time tu majoriti nya gila gila
bukan gila yer..
tengok je la gambar tu
tapi now semua nya dah tukar hotel lain
tapi ayu terus kuar dari line hotel
why???
sebab...my Didi @ Daddy tu anak polis
mula nya my FIL offer jadi polis
coa ayu diploma
so boleh minta inspektor but ayu tak minat
so..keja la opis dengan polis
mula tu memang sedih, puas pikir
baik n buruk nya
memang tak terpikir, tak pernah pikir &
tak minat dulu keja-keja opis nie
tapi my MIL kata
bila dah kawin, dua dua keja masa tak menentu
bila nya kami nak jumpa
bila ada anak nanti macam mana
kerja shift, kadang kadang kalau ada function
balik lambat, cuti pun tak menentu
dan macam macam lagi
so...ayu berkorban kerjaya ayu
berenti keja, kerja kerajaan
jadi la ayu sekarang nie
dari dulu pegang senduk la, angkat periuk la
sekarang duk menaip surat-surat
pegang gak senduk tapi kat umah
so chef kat rumah sendiri aje...
itu la kisahnya!
but bila teringat balik...
memang windu sangat sangat
====
ini dia gambar sekarang dan dulu
kalu keja chef, agaknya pangkat apa la sekarang kan???
wondering...
=====
but now keja sekarang pun best
kenkawan pun best
bleh blog la, facebook la
ada banyak masa kat rumah
layan anak anak
cuti sabtu ahad
kalau anak tak sihat pun senang nak cuti
so..ayu tak pernah menyesal
korbankan kerjaya untuk family
kat opis, ada jamuan
(time nie ngandungkan Iris)
kalau keja hotel dulu, macam mana la mengandung
memang tukar department, tapi still in shift
ini plak baru balik dari cuti dalam pantang
tu yang slim je...
enjoy sangat keja sekarang..best!
tak pernah menyesal tau..but still in memory
that i use to be a great chef in my past time
but now i'm still a chef at home, a mother to Ian & Iris
and a wife to my Didi...!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

2 comments:

Jemputla komen di sini...