Jom kita tukar2 klik...ma acih!!

Tuesday, June 30, 2009

Playground...

Last sunday punya citer..
bawak bebudak gie playground
kat area taman tasik perdana
(tak tau pun ada blog gathering,
kalu tak boleh gak singgah)
suka la dak ian n iris
layan kan gambar yang sempat mummy snap
princess suka nye dapat naik buaian
my hero ...
macam tak sakit pun
(yang luka tu, dah kering..getting better)
daddy busy layan abang
mummy jaga adik
tgk apa tu ian?
ian..jangan lari, nanti jatuh!
iris duduk je atas gelongsor...
jadi la kan
Ian main jongkang jongkit ngan sapa?
!
!
!
!
!
wah..iris gelak besar yer....
posing before balik..
ian ngan iris macam tak nak balik jer...
balik dari playground gie pusing pusing
tgk kuda plak kat titiwangsa
nak parking but full
coz ada pertandingan mancing plak
pas jenjalan gie breakfast
kat foodcourt belakang HKL tu
petang plak ada acara lain
apa acaranye?
tunggu next entry....

Monday, June 29, 2009

Frame

last saturday yang ditunggu tunggu
dah dapat
apa dia
tgk my hero Ian..
busy main kat mc'd tu
sampai mulut comot kena sos pun tak perasan
my princess Iris
lucky in good mood
coz..yang ditunggu a bit late
tapi we all kenyang perut sementara tunggu
mamam dulu kat mc'd
ian pun puas main
iris jelous je coz cuma tengok...

and ini dia...
AMPANG PARK?
ada apa yer...
!
!
!
!
!
ini dia,
frame yang mummy order
dari blog kasih aleeya sudah siap
cantik tak?
ini frame my hero..IAN

and of coz

frame my princess IRIS

dah lama dah order
baru dapat
tapi puas hati sangat
kalau u all berminat
sila la singgah di blog kasih aleeya
price pun ok, tak mahal, affordable
cantik pun cantik
kan???

to Filla & hubby
tq ye..
suka sangat
tinggal nak gantung jer...
nanti kalu ada gambar cun
nak order lagi...
(tak sempat nak snap gambar ngan Filla semalam
coz dia pun busy, banyak customer datang collect frame)

Sunday, June 28, 2009

Peraduan Teka Umur

(this is stick mode, new entry scroll down, TQ!)
he he he
banyak betul blog yang anjurkan contest
join je..suka suka
meramaikan peserta sambil tambah kawan baru
kalu ada rezeki menang..best!
yang nie dari blog Azura (baru kenal gak)
dia anjurkan contest nie sempena buzz day dia
suruh teka umur putri-putri dia (yang comel)
tarikh tutup 26 jun pukul 6 petang
masih sempat lagi kalu ada yang nak join
mana tau betul leh menang
tapi yang benarnya saja suka suka je...
emm..rasanya dah ok nie,
syarat pun dah complete so..
tunggu keputusan on 28 Jun je...
wish me luck!
To..Azura (tuan punya blog)
macam macam idea la u all nie,
nanti mummy ayu kalu ada idea best
nak anjurkan contest gak la..
boleh dapat ramai kawan..

Thursday, June 25, 2009

Ian & Iris at Seremban

Nie gambar gambar terbaru my hero & my princess
kat seremban...
gambar first day kat seremban
hari ahad petang tu gie tesco
beli barang sikit sikit
Ian & Iris naik mainan ultraman
Yang Ian macam tak sakit je
siap nangis nak main lagie
Yang Iris plak first time..
relax je
All pic below taken
malam tadi...
ha...nie rupa iris kena tinggal ngan mummy
abang ian gie kinik

yang nie ian baru balik dari klinik
ngan tok umi & tok abah
doc kata semua ok
luka dah kering
doc kasi ubat tahan gatal
coz dia suka garu garu
mummy takut luka yang kering berdarah kembali
chewah...
nie rupa my princess tgh geram...

ha..
nie la rupa my hero pakai t-shirt besar
(balik klinik tukar baju)
sebab takut luka yang baik tu melekat
bila paka t-shirt besar macam nie tak de lekat
tapi bila lasak
semua nampak
Sowie coz gambar tak cantik
pakai camera hp je
tu pasal gelap

Wednesday, June 24, 2009

Model Bertudung

Nak join contest lagie...
kali nie contest "Model Bertudung"
dianjurkan oleh blog
emm..contest kali menarik
lain dari yang lain
kebetulan ada plak gambar princess nie pakai tudung
so...saja saja la join
memeriahkan suasana
mana tau ada rezeki menang kan
dapat info nie dari blog mamaaqish
tq coz the info
(best la mamaaqish nie!)
so..ini dia
my princess Iris Nur Delisha
7 bulan
contest bermula 17 jun - 30 jun 09
so, sapa sapa nak join, masih sempat lagie..
tq coz anjurkan contest nie...

Tuesday, June 23, 2009

Terkini...Ian

Emmm...
Ian is getting better
yang kulit kulit mati banyak yang terkupas
sekarang kat umah pakai t-shirt besar -besar je
seluar tak pakai
bila main terkangkang sikit
semua nampak
luka dia makin ok
kulit baru dah mula tumbuh
mine pulak...ok gak
pedih still lagie
sometimes gatal pun ada
setiap kali sakit,mesti ingat kat Ian
macam mana la dia handle sakit n pedih n gatal nie
tapi tgk dia rilek je main
macam takde menda pun
lasak...bukan main lagie
tu yang buat rasa lagie bersalah
kalau boleh transfer sakit tu
mummy rela semua nya transfer kat mummy
biar mummy tanggung semua...
Ian...mummy sorry sangat,
this is a lesson for me
next time i will be extra careful
Sowie ye sayang...!
I love you so much my hero!!!

Happy father's day!!!

Entry belated...
apa pun happy father's day
to my beloved hubby
Muhammad Zalmen Zakaria
(daddy to Ian & Iris)
to my beloved Ayah
En. Alwi Hj Ali
to my beloved father in law
Tn. Hj Mohd Fauzi
Selamat hari bapa juga kepada semua
bapa bapa di luar sana..
ayah, daddy, abah, walid,papa
or what ever their called...
still the same...
and not forgetted to all
father to be..
Selamat hari bapa..
semoga menjadi bapa yang baik dan
menjadi bapa contoh kepada anak- anak
amin!
(tahun nie tak sempat lagie celebrate
coz accident yang tak terduga tu
apa pun seperti yang dijangka
daddy busy kat hotel
em...maybe belated nanti)

Monday, June 22, 2009

Accident - me & my hero?

accident...?
suspen je tajuk..
tapi memang betul, bukan auta punye..
last saturday, at home, in out toilet..
me n my hero Ian...terkena air panas..
sian ian, sowie...mummy tak sengaja sangat
cuai..tu punca nye
(plus benda nak jadi, plus malang tak berbau)
memula cerita...
nak mandikan iris....lucky iris kat luar
so, nak siapkan air mandi for iris
ian pun busy nak mandi gak
kettle tu mummy letak kat atas
ntah macam mana terjatuh
kena ian banyak gak...
dah la dia bogel...
kesian sangat
menjerit la dia and me
daddy terus terjaga
terus bawa ian gie toilet satu lagi
siram air sejuk...dia nangis...
ye lah..sakit tu
mummy dah besar pun sakit
apa lagi dia kecik
yang iris dengar abang nangis, dia pun join
mummy pun kena gak
tapi tak seteruk ian coz mummy pakai baju tido
pas tu terus siap gie sepital...
doc kata 1st degree burn,
kasi ubat krim n ubat tahan sakit
for me n ian
pas sapu ubat,
ian boleh melompat macam biasa
hero lah kata kan
last last iris mandi tengahari...
semalam dah start mengelembung n pecah
so kulit tercabut...
ngeri la...
nak amik gambar pun tak sampai hati
rasa mummy bersalah sangat
setiap kali letak kan ubat
mesti say sorry to him
now, ian n iris kat umah tok umi kat seremban
mummy..ulang alik seremban - kl for this week
tak pe la...mummy penat sikit
janji ian dijaga betul
takkan nak hantar baby sitter macam nie
nak cutie pun tak kan la
mummy baru je start jadi pa dato'
so minta tolong my beloved ibu @ tok umi
TQ ye ibu, nanti belanja ek..
To: my beloved hero...
mummy realllyy sorry, mummy careless,
sian anak mummy kena, plus mummy sekali
sesama sakit ye...sorry sayang
a lesson for me
next time extra berhati hati
lucky iris tak kena
regret sekarang pun tak guna
masa tak kan berundur...

Friday, June 19, 2009

Ngamuk...

insiden ini berlaku friday morning..
my sis yang drive...
(dia dah abis pantang,
so back to normal,
gie n balik keja together-gether)

so, mummy ingat boleh la rehat cikit..
sekali dak princess ngamuk

apsal,macam lain je driver nie?
bukan mummy...
dah nak nangis nie


sekali bukak je sit belt dia
terus dia angkat badan
so, sebelum dia bertukar jadi hijau
mummy pun cecepat angkat
pujuk, kasi nenen...ok la dia...

nak memanja rupanye...princess iris kita nie...

Books!

Malam tadi..
mummy tgh busy masak
Iris ngan Daddy, OK!
Ian..senyap je...?
ingat leka tgk cartoon ke
rupanya tgk dok munggah buku-buku dia
alamak..mood nak reading plak..

tapi takyah lah punggah sayang ooi!
habis dikeluarkan satu drawer buku-buku dia
pas tu mummy pun snap la gambar buku buku dia...
dia pun heran
apa la mummy aku nak buat...

banyak kan...?
tu yang dah terkoyak lain...
jenuh la mummy mengemas lepas tu..

Yang nie first book Ian...
from Mama Eliza waktu Ian baru lahir...

Pas reading...
mummy pun suruh Ian posing
ini la hasil nye...

Thursday, June 18, 2009

At playground

Last Sunday lepas gie sepital,
petang tu Daddy bawak
our hero & princess
gie playground
before gie potong rambut Ian..
ini lah hasil dari mummy punye hp....
Ian peluk Iris kekuat!
Kang jatuh plak adik tu...

Iris nak gak try duk atas gelongsor nie..
duduk pun jadi la...

Abg Ian yang puas main..
semua yang ada dia nak try..
yelah, dah lama tak pegi playground..
lepas gian la tu...
Aik...dah nak balik dah?

Wednesday, June 17, 2009

Admit kat Ampang Puteri

emmm...
tgk abang Ian, baik je layan adik Iris
yang terbaring kat katil
nampak sihat je Iris?

sebenarnya kami gie melawat cousin diaorang,
my anak buah...QAYS RAYYAN
kena admit kat ampang puteri
sebab batuk + selsema + asma
sian dia
(kena admit dari sabtu until today)

Ian & Iris dok memanja ngan Tok Wan

Iris dok memanja ngan mummy (always!)
(pipi tu bam bam nye..geram)

Ian, Iris and Qays
memacam aksi
Iris makan tangan..yum yum,
Ian busy manjat...ait!
Qays..layan....

Last posing..
Iris with Qays
Ian dah busy main dah...

Rambut Ian

seperti yang diceritakan
my hero ian baru je potong rambut
sekali lagi
kali nie kat mamak as usual
time before potong rambut,
panjang kan?


first hari tu mummy yang potongkan
tapi rambut depan je coz tak tahan tgk
panjang sangat
bila main je mesti macam menganggu je rambut dia
sian..

emmm..malam after potong rambut..dok busy baca paper..
la nie baru la ok
makin hensem hero mummy..
muah!!!

Tuesday, June 16, 2009

Selsema

lepas anak-anak sihat
mummy plak yang sampai la nie
tak sihat-sihat lagie
selsema + batuk + sakit tekak
dah 2, 3 kali gak telan panadol soluble tu
masam nye!!!
tapi nak baik...
tak larat dok sok sek sok sek kat opis....
ada petua ka???

Ustazah Iris

Meh kita tengok
my princess yang diposing kan
oleh Tok Umi dia
(pic taken last sunday)
tudung nie present dari Anyah...
TQ!
Pic yang nie before pakai tudung
di make up kan oleh my hero
Abg ian dia la...
habis di bedakkan muka adik nye
adik pun diam je..
tudung dan senget....
emmm..bam bam yang tembam!
Iris...macam ustazah tak???

Monday, June 15, 2009

Me at new opis!

wajah terbaru ian lepas kena cantas rambut ngan mummy
tapi semalam potong rambut cikit lagi kat mamak...tunggu...
rambut ian sebelum dikerjakan mummy
iris pelbagai aksi

Thanx for semua ucapan n wish kat entry sebelum nie
hari nie kat opis baru..
emm
so far semua ok
kat cini gambar Ian & iris waktu Mummy cutie last week
so...
layyyannnn...