Akhirnya berjaya...say "NO" to....

akhirnya....berjaya jugak...
apa tu...?
spt yg pic besar nie...
dah lama & dah mcm2 cara gak
try nak buang puting dr Ian
sbb ... yelah umur dia dah 4 tahun lebih
so....memang nak stopkan puting dr dia
so......nak dijadikan cita
time dia sakit hari tu...
& baru je sembuh..alhamdulillah...
Mummy Ayu berjaya men'stop' Ian dr terus jadi
pemuting tegar...
sbb...time dia tak sihat ari tu..
2, 3 kali..dia minum susu...pas tu muntah sikit
so....Mummy pun ckp la
kalu tak isap puting tak de la muntah
rupanya berjaya
but ...bukan puting je...
dengan botol jugak....
tapi yg tak bestnye...Ian tak nak minum susu jugak...



alamak....buat dlm cawan pun dia tak nak...
2 hari dia tak minum susu..
just makan je..Mummy Ayu risau gak...
ye la..dia dah la tak sihat
pas tu harapkan makan je
dah la dia makan pun sikit...
so...jalan gie Carrefour ari Ahad tu
lepas balik dr zoo..
kebetulan..memang nak beli susu Iris
pas tu ada lak..org kasi try susu nie..

Ian suka..so belila kat dia

siap beli cawan baru

sbb ingat Ian nak stop botol...

balik tu..bancuh dlm cawan abis..

malam...nak tido..nangis nak dlm botol..

pulak..ok ajer la

but puting..memang dah stop..

lega....

so...TAHNIAH for my hero..IAN!!!

he he he..M

(Mummy plak over..)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

14 comments:

  1. mmg ptt berbangga...big accomplishment!

    ReplyDelete
  2. oo ia isap puting lg ye..tahniah dh berjaya..br la abg ensem..hehehehe

    ReplyDelete
  3. thniah ian..mummy gigih berusaha tau..

    ReplyDelete
  4. tahniah lan...tapi botol tu kak biar jela die minum smp die seniri nak stop...cos ade pakar dr Abbott adv biarkan je if bdk2 nak minum susu dlm botol cos dieorg akan rase puas & lebih kenyang..if dioerg x nak minum susu dr cawan jangan paksa t dieorg langsung x nak minum susu cos ape yg penting bdk2 dpt supply susu yg cukup utk tumbesaran mereka.

    ReplyDelete
  5. Congrats Ian!!!Ian is a big boy now :D

    ReplyDelete
  6. good boy ian... lama tu isap puting... tgk ian bdn besar ye.. rupanyer umor 4 thn jugak ye mcm syafiqah....now kena belajar minum susu dr cawan pulak...

    ReplyDelete
  7. balqis pisah dari puting genap2 umur 1 tahun kita pisahkan awal2 takut dah lama sangat susah nak pisah, tahniah ian dah makin dewasa pisah dari puting

    ReplyDelete
  8. mmg susah nak pisahkan puting dan botol dari anak2 nih... mcm2 pesen la helahnya... termasuklah letak sirap kt kt puting tuh biar nmpak merah2... hehehe....

    ReplyDelete
  9. huhuhu, tahniah sudah berjaya memisahkan kawan baik Ian, tinggal tunggu turn danish plak... hohoh, harap2 cepatla berjaya

    ReplyDelete
  10. damia pon mnm susu dugro tu
    tp skang ni
    bole kira dalam sebulan tu
    bape kali dia minta susu
    dah xmau mnm susu

    ReplyDelete
  11. tahniah2.. boleh claim hadiah la ian ek.. mintak hadiah best2 dari mummy
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  12. mamasue ~ tu la...sgt berbangga..

    mama tisya ~ he he he...

    ayu raza ~ dulu mcm2 try..last2 dah give..sekali tu, mcm nie je..hikmah di sebalik sakit tu..

    mamalyna ~ always..

    TGRIWC ~ cadang memang cam tu..botol tu boleh ampun lagi la..

    Kauthar ~ big boy Mummy..

    Iela ~ dah besar dah..tahun depan plan nak antar gie tadika..nasib dah stop puting..

    Anje ~ Ian je pemuting tegar, Iris kureng..

    zue ~ ada gak try buat mcm tu, dia siap suwuh cuci...

    Ibu Danish ~
    ceat danish...stop puting mcm Ian..

    Nana ~ Ian pun dah kurang..malam dah tak bgn minum susu dah..

    nur ~ ha..sbt bab hadiah..tau dia minta apa..PSP...tak kalah tu...adei..

    ReplyDelete
  13. waa..bagus da stop!!

    Iqy pon isap puting.me mmg bagi mase tdo laa..mase siang hari..main2..jarang bg.tapi skang..pantang nampak je putinbg terus g ambik n masukkan ke mulut! siap usaha ggh masukkan dalam mulut.kalau terbalik..masukkan lagih..kelakarrr

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...