Birthday cake Ian......accident!

ok..meh nak story..
insiden yg terjadi pada hari birthday Ian...isnin lepas..

pagi tu..lepas breakfast.
kami gie amik kek.....kat senawang..
sama tempah ngan kek birthday Iris hari tu
flavor pun sama..choc moist
yum yum.
and..ini hasilnya...
cantik & simple kan
sbb..Mummy Ayu dah siap print gambar katun2 slugterra tu
just nak cucuk2 jer...

lepas amik kek..
kami singgah kat mydin jab..
beli barang sikit untuk makan2 petang tu
and...balik rumah..

time balik tu..
dah ckp dah.. biar Ian duduk sebelah kek..
boleh pegang kan
tapi Iris nak jugak duduk sebelah kek..
malas nak bising2..
plus dekat jer
so biar la..

sekali...sampai depan rumah
Ian ckp...."Mummy, Iris tido"
ala..kek....
tengok2...kotak atas kek tu..dah kemek
emmmm...
masuk dlm ..bukak kotak..

ini rupa kek tu
:-(
dekat separuh dah kemek..
wording pun..nampak "Happy" jer
nak happy mcm mana?

memang frust..
nak marah2 Iris pun..tak guna
sbb dah jadi mcm nie
Iris..boleh buat muka tak bersalah jer time tu..
sabar jer la..
Ian....muka dah monyok
Mummy Ayu pun cakap...
kalau nak beli kek baru ..boleh
but..sapa nak makan kek banyak2..kan?

so...solutionnya..
call Ibu...minta Ibu dtg tolong adjustkan..mcm mana yang boleh
Ibu dtg.....dia ratakan krim yg dah kemek tu..
pas tu...parutkan choc sikit...cover
than..cucuk2 la atas tu
and hasilnya..
v
v
v
v
v
v
taraaaa..
ok la kan...
cuma wording "Happy Birthday " tu jer..kecik
sbb tak plan kan

Ian pun ...ok
so..ok la..
itu la insiden pd birthday Ian tahun nie...
1st time jadi mcm nie..
nasib baik Ibu ada
kalau Mummy Ayu jer..memang tak tau la mcm mana
so to Ibu....terima kasih banyak2..
sbb jadi penyelamat keadaan
:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. sib baik kek dh cantik semula. kalo saya pon mau panik gak

    ReplyDelete
  2. Happy 8th bday ian..mujur ada nenek die ye..tantek kek tu pas eksiden pon..^_^

    ReplyDelete
  3. wahh..
    cantik n kemas hasil slps diadjust oleh ibu ayu..

    sedap la sket hati Ian kan...

    ReplyDelete
  4. alahai...kesiannya..Iris x sengaja tu kan...nasib baik Ian ok...

    ReplyDelete
  5. wah...kek berubah seperti asal... terror la ibu ayu... seronok ian ye

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...