Shoplinks.Asia

Monday, June 30, 2014

Rombongan ~ Planetarium Negara

hah..nie satu lagi tempat yg dekat jer ngan opis Mummy Ayu
tapi..pun sama kisahnya..Mummy Ayu tak eprnah pergi pun
emmm..
so..bila teman anak gie rombongan, 
Mummy Ayu pun ber'rombongan' sekali la..
he he he..
actually rombongan nie bertujuan nak gie sini la..
Planetarium Negara
sbb tu ada print kat baju tshirt masing2.."Saya Angkasawan Malaysia"
sampai sini dlm kul 11 lebih
sbb show start kul 12
emm..show apa ek?

ok..semua beratur dulu
memang banyak kena beratur kalu ngan bebudak nie
pas tu..check...cukup tak semua

ok...masuk dewan tayangan dia..
besar...and ada screen besar
tempat duduk dia ..mcm baring sikir
than semua bumbung tu
hah..lebih kurang mcm nie la
nie pic from Mr Google..
dlm tu..gelap
so.....kalu amik gambar tu..memang nampak
so..kurang la snap2 nya..

Abang Ian

Iris

see...semua lepak..mcm nak tido dah

Mummy Ayu..
show tu tak lama sangat
but best la...cantik jer bila tgk bintang banyak2..
but bila bintang tu gerak2..mcm nak jatuh kat kita
pening sikit la

pas abis show..kuar..
leh jenjalan..
time ni lagi adventure 
sbb bebudak nie buat hal masing2 .. jenuh nak control
Iris...dlm ruang anti graviti..
ada gelongsor..
suka la masing2 main...

photo corner...
nak amik gambar kat sini pun tak sempat
tukang snap jer la...

pas tu.nak naik ke ruang tinjau
Ian & Iris..

kat atas tu..(takde la tinggi sangat)
boleh teropong2...
apa yg diteropongnya.....entahla

nie namanya...2 dalam 1
pic Ian...kat depan
pic Cikgu & kids..kat belakang
:-)

3 of us...

lama gak kat sini
Cikgu dok serius explain..

Abang Ian..senang tul minta pose


Iris...main apa tu?

Abang Ian lagi..encem boy Mummy

Iris ngan kengkawan dia..
suka masing2 yer

Abang Ian..lagi dan lagi

Iris..leka sampai tak nak pandang

ok...nak balik dah
group photo...

and..us...nie la kami yg join rombongan tu
5 adults + 15 kids

pas kuar tu..
gie makan..kat taman area tu...lunch..
diaorang dah siapkan
but bebudak nie..makan kejab jer..main yg lebih
tak penat plak tu.

4 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Anak teman pun last week ada trip ke sini juga... Hari rabu lepas...

Mama Idlan Irsyad said...

syoknya.. dapat p jln2 lg...

LYAfrina said...

bestnyer.pnh smpai msa rombongan sekolah dulu

mekchu said...

byk kali nampak si iris ni ikut rombongan sekolah... excited nak tggu rombongan sekolah abang mi sbnarnya... ntah berani ke tidak dia tu..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno