Shoplinks.Asia

Wednesday, November 26, 2014

K-Drama ~ It's Okay It's Love!

okay..
lama tak review cita korea
so..meh nak review drama nie
Mummy Ayu baru layan 2 minggu lepas  (kalau tak silap)
2 hari 1/2 jer ..abis layan drama nie
sbb memang best!!
plus..tak panjang sangat.... 16 episod jer

"It's Okay It's Love"
best sangat2..
jalan cerita yg lain dr yg lain
tak boring
plus..hero sgt la hensem & sweet & romantiks..
tu yg leka jer layan tu
he he he..

antara pelakon2...
ada Kwang Soo lagi....suka tgk dia berlakon
sbb memang real..
nie drama kedua Mummy Ayu tgk lakonan Kwang Soo...1st..dlm Innocent Man..pun best!
okay..jalan cerita nie...

mengisahkan hero...yg encem ni
Jang Jae-Yeol
dia nie...penulis novel...memang famous la...
satu hari tu..dia join talk show novel baru dia...
sekali ngan heroin ni....Ji Hae Soo
 
Hae Soo ni.....doktor psikiatri (doktor sakit jiwa la senang)
diaorang memang tak ngam
but....mcm ada daya tarikan pada Hae Soo nie ..yg membuatkan Jae Yeol suka..

diaorang keep on terjumpa & terserempak
ada part Jae Yeol tong Hae Soo and..makin lama diaorang makin okay
and..jatuh cinta

yg problem masalahnya...
masing2 diaorang nie..ada sakit/ problem masing2...

mcm Jae Seol ni...dia ni ada trauma..dia tak leh tido dlm bilik
dia mesti tido dlm bilik air
mcm ni
emm...
ni disebabkan kisah silam dia
(masa kecik)

and...Hae Soo plak..
dia mcm tak percaya cinta & relation ship
ni pun....disebabkan ..kisah masa dia kecik juga
dia tak leh ada relation ship yg lama

so...bila Jae Seol..mula2 kata dia suka ngan Hae Soo...dia tak percaya
plus..Jae Seol ni..boleh tahan gak palyer dia..
ye la..muka hensem, penulis terkenal plak tu
but..bila dia tengok kesungguhan Jae Seol
and...cara dia layan..ada kelainan dia
Hae Soo pun suka..and diaorang pun couple
suka sgt tgk diaorang couple
sbb Jae Seol ni..sgt romantik..
sweet nya la hai

but..belum happy ending lagi
sbb..masa diaorg tgh hangat bercinta...
Hae Soo perasan...something wrong kat hero ni
emm..dia ni ada masalah mental rupanya

sian....
Jae Seol..selalu nampak budak sekolah ni..Gang Woo
orang lain tak nampak
Jae Seol jer nampak
budak nie...hanya ilusi dia sahaja
but..Jae Seol rasa budak nie..memang wujud & betul
makin lama..makin kerap dia nampak
and..masalah nie...sampai membahayakan keselamatan dia sendiri
(sbb apa dia jadi mcm nie..kena la tgk drama ni)

so...dengan berat hati..Hae Soo terpaksa memaksa Jae Seol..terima rawatan..kat hospital
time nie sedih sgt
sbb..Hae Soo...tak boleh jadi doktor 
(doktor tak leh ada hubungan ngan pesakit)

yg tolong Hae Soo adalah senior dia merangkap housemate dia..Dong Min
Dong Min baik..tapi kasar
cakap main lepas jer..
Young Jin pun pun baik..
kawan baik ngan Hae Soo .. plus kawan sama kerja
dia pun byk tolong dlm kes merawat Jae Seol tu

ending dia.....berjaya kan Jae Seol dirawat?
dapatkan diaorang bersama?
kena la tgk drama nie
sure tak boring punya la..
best!!!

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno