Shoplinks.Asia

Monday, June 30, 2014

Ragam Ian & Iris berpuasa tahun ni

tahun nie..tahun kedua bagi Iris berpuasa
tapi lagaknya,.....mcm 1st time jer
sabar jer la..melayan.
see..nie dah kul 12 lebih..
Mummy Ayu caka..tunggu la Zohor..baru buka puasa
tapi..dah tak larat sangat dah..mcm nak pengsan 
last2 tahan ... dalam kul 1 baru dia buka

lepas makan..terus senyum lebar
jauh beza kan?

and..for Abang Ian plak..
tahun nie..dah tahun ke 4 Ian berpuasa
so..memang tak banyak ragam sangat
petang...gie pasar ramadhan..
apa nak..semua dapat la
yg puasa haft day pun sama
emmmm

Rombongan ~ Taman Burung Kuala Lumpur

destinasi terakhir..rombongan last week..
ke sini..
sampai kat taman burung nie.dlm kul 3 petang...
nie dah kali ke berapa dah Mummy Ayu ke sini..
Ian & Iris pun dah pernah datang
so..masing2 dah tau & excited la
Iris and the gang

kids...kat area parrot
masing sibuk nak kasi burung makan
sekali..burung datang..masing2 jauh

tu tangan yg gebu tu.tangan Mummy Ayu la..
mula2 kasi mcm nie jer

sekali..ada yg hinggap kat tangan
nasib dah tau so..ok jer

tak banyak sangat snap2 dlm ni...
banyak pose ramai2 jer..


ada plak yg dtg nak join
see.....mamat nie dari Oman..
nak amik gambar ngan bebudak nie

and..sorang lagi..

:-)
dalam kul 5...dah abis 
and..gerak balik..

Rombongan ~ Planetarium Negara

hah..nie satu lagi tempat yg dekat jer ngan opis Mummy Ayu
tapi..pun sama kisahnya..Mummy Ayu tak eprnah pergi pun
emmm..
so..bila teman anak gie rombongan, 
Mummy Ayu pun ber'rombongan' sekali la..
he he he..
actually rombongan nie bertujuan nak gie sini la..
Planetarium Negara
sbb tu ada print kat baju tshirt masing2.."Saya Angkasawan Malaysia"
sampai sini dlm kul 11 lebih
sbb show start kul 12
emm..show apa ek?

ok..semua beratur dulu
memang banyak kena beratur kalu ngan bebudak nie
pas tu..check...cukup tak semua

ok...masuk dewan tayangan dia..
besar...and ada screen besar
tempat duduk dia ..mcm baring sikir
than semua bumbung tu
hah..lebih kurang mcm nie la
nie pic from Mr Google..
dlm tu..gelap
so.....kalu amik gambar tu..memang nampak
so..kurang la snap2 nya..

Abang Ian

Iris

see...semua lepak..mcm nak tido dah

Mummy Ayu..
show tu tak lama sangat
but best la...cantik jer bila tgk bintang banyak2..
but bila bintang tu gerak2..mcm nak jatuh kat kita
pening sikit la

pas abis show..kuar..
leh jenjalan..
time ni lagi adventure 
sbb bebudak nie buat hal masing2 .. jenuh nak control
Iris...dlm ruang anti graviti..
ada gelongsor..
suka la masing2 main...

photo corner...
nak amik gambar kat sini pun tak sempat
tukang snap jer la...

pas tu.nak naik ke ruang tinjau
Ian & Iris..

kat atas tu..(takde la tinggi sangat)
boleh teropong2...
apa yg diteropongnya.....entahla

nie namanya...2 dalam 1
pic Ian...kat depan
pic Cikgu & kids..kat belakang
:-)

3 of us...

lama gak kat sini
Cikgu dok serius explain..

Abang Ian..senang tul minta pose


Iris...main apa tu?

Abang Ian lagi..encem boy Mummy

Iris ngan kengkawan dia..
suka masing2 yer

Abang Ian..lagi dan lagi

Iris..leka sampai tak nak pandang

ok...nak balik dah
group photo...

and..us...nie la kami yg join rombongan tu
5 adults + 15 kids

pas kuar tu..
gie makan..kat taman area tu...lunch..
diaorang dah siapkan
but bebudak nie..makan kejab jer..main yg lebih
tak penat plak tu.

Rombongan ~ Muzium Polis DiRaja Malaysia

ok....dah sampai KL dah...
mula2..singgah kat Masjid Negara jab..
sarapan.....
pas tu..baru gerak ke destinasi pertama..
rombongan kali nie...lebih kurang mcm tahun lepas gak..
bukan tadika Iris jer
but..banyak tadika kemas yg lain..
so total dlm 6 bas gak la..
emm..so bayangkan la..jenuh nak handle budak yg ramai2 tu...
Mummy Ayu jadi cikgu tadika yg garang hari tu tau..

ok..sampai2 jer..beratur..
check...ada tak semua orang
than baru masuk..
Muzium PDRM

sampai2 jer...tgk video pasal sejarah PDRM
emm...Mummy Ayu nie..nama jer dah 10 tahun keja ngan PDRM
tapi..tak pernah gak sampai muzium PDRM nie
so..kira ok la dapat join....
nie kira 1st time la sampai
he he he..

seee...nie baru 1/3 dr semua yg join rombongan tu
ramai kan?

tadika Iris..yg sebenarnya..ada 15 orang nie jer
and..sorang Cikgu
parents yg follow..ada 4 orang termasuk Mummy Ayu
kira ok la kan?
masalah nya..nak handle bebudak nie supaya jgn tercampur ngan budak tadika lain
sbb..nak beza kan..
alahai..
~ baju dah la sama
~ tinggi pun lebih kurang jer
memang cabaran


tabik polis...

kat dalam muzium tu..tak boleh amik gambar
so..takde la gambar..
kat luar2 jer
kat dalam tu..banyak dipamerkan senjata2 lama polis
uniform2 polis..dr dulu sampai sekarang
sejarah2 polis....
emm..kalau minat sejarah..memang sesuai la dtg sini

ok..amik gambar ngan abang & kakak polis

dah jom kuar..
Ian memang suka amik gambar
kejab2.,..dia suruh Mummy amik gambar

pas tu..amik lagi

Iris....jangan harap la...
ajak amik gambar..penat la..
tak pun..asyik2 amik gambar
sambil muka masam..
sabar jer la..

nak balik..nampak kapal terbang plak...
amik gambar ngan kapal terbang
pas tu...
lari ....

emm..bayangkan la..




Rombongan minggu lepas

hah....nie la baru berkesempatan nak update cita rombongan minggu lepas...
baru transfer gambar..

ok..last week Ian & Iris kan join rombongan tadika Iris
kali nie lagi seronok la sbb..
nie kali kedua Iris join...
plus..kali nie Abang Ian pun ada
Mummy .. of coz la...

and..sbb nie kali kedua
see...dia tak nak duduk ngan Mummy pun
nak duduk ngan kengkawan
Iris & Nadira
Abang Ian plak yg duduk ngan Mummy..

tak kisah la..
janji semua happy..
dalam kul 9 lebih..bas pun jalan...

Mummy Ayu & Cikgu Melur

Salam ramadhan

assalamualaikum and good morning semua!!
selamat hari isnin!!!
salam ramadhan....

# hari nie dah ramadhan ke 2

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno