Shoplinks.Asia

Friday, September 23, 2016

Tukar kad ATM Mydebit Maybank secara online - senang jer!

sekarang nie kan..majoriti bank pun...
kena tukar kad ATM .. yg mydebit tu
Maybank pun..

Mummy Ayu ada amik cuti hari tu
nak gie nak la kononnya..tukar kad 
sbb kalau buat kat bank..leh dapat time2 tu jugak
tapiii...punya lah ramai orang
so..tak jadi buat

Mummy Ayu pun google lah..
bila last date kena tukar.. sebelum hujung tahun ni
and..time lah jumpa..leh buat secara online
(kat FB pun ada yg share)
so.....jom lah buat online..

log in maybank2u kita..,..mcm biasa
pas tu..
klik kat..... "card management"

pas tu..
klik kat "ATM/Debit Card"
nanti..kuar no card kita and hujung tu.. "replace card"
klik kar replace card tu
and...dia akan minta alamat kita utk pos
ataupun..
bank mana yg terdekat..utk kita amik kad tu

pilih la utk yg pos tu..
masukkan alamat
pas tu..request tac no
masuk kan tac no
siap!!
senang jer kan
tak yah gie mana2 pun..

dalam 2 minggu lebih...
sampai surat

tu dia..
kad baru dah  siap
yeah!!!

utk aktivate kan kad baru
pun sama jer caranya
klik kat "card management"
pas tu
"ATM/ Debit Card"

nanti dia minta masukkan no card baru tu
request tac no
masukkan tac no
activate!!!

siap!!!
senang kan??

baru2 ni pun..buatkan kad baru secara online utk my sis
sekejab jer...settle
now dok tunggu kad baru jer sampai

2 comments:

Fizah Mohd said...

Saya belum berkesempatan lagi nak tukar kad ATM maybank ni...
Kan senang boleh tukar melalui maybank2u tapi pos tu maybank guna courier apa ya? pos berdaftar ke?

mummy_ayu said...

Fizah ~ diaorang guna courier berbayar..mcm poslaju tu la.. memang selamat.

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno