Layan cita Jepun plak dah....

salam di pagi Isnin...
seronok kan lepas cuti 3 hari
pas tu as usual malas je nak pegi keja...
pagi nak story pasal cita jepun plak
ari jumaat malam lepas
layan cite nie kat channel citra (Astro)
umah Mummy Ayu tak langgan channel nie
tapi kat umah MIL ada
so...tertengokla
ingat kan biasa biasa...sekali best sesangat..
sampaikan Mummy Ayu nak cari CD dia
SKY OF LOVE
(punya la lama cita nie..tapi baru Mummy Ayu tengok)
so..sweet!!!
sinopsis sikit yer...
awek nie..Mika hilang hp dia
sekali cari punya cari jumpa kat library
bila dah jumpa
mamat nie..Hiro plak dok asyik call dia
Mika pun layan
so...on Mika punya birthday
diaorang jumpa for the 1st time
mula Mika tak nak layan
sbb Hiro nie kira samseng besar la kat sekolah diaorang tu
tapi sekali Hiro kasi hadiah pelangi
(dia buat pakai air & cahaya mata hari)
so romantik..so Mika pun cair
so...diaorang pun couple
happy sangat...
tapi masa happy tak lama
sbb ex girl Hiro upah geng jahat kacau Mika
alamak..tapi tak de apa jadi pun
tapi diaorang berdua yg buat hal
sampai Mika nie pregnant
time Mika kasi tau kat Hiro tu pun best
time tu kat coffee shop
Mika kasi tau Hiro
Hiro terus lari
ingat kan abisla...
rupanya Hiro lari belikan gift for Mika
so sweet!!!
so...Hiro jumpa parents dia & parents Mika
so...semua ok but..biasala
happy tak lama
sedih lagi
Mika gugur...
so...diaorang buat mcm kubur kecik for baby tu
diaorng janji akan dtg situ every 24 dec every year
but lepas dr Mika gugur tu
Hiro berubah...
sekali tu Hiro minta putus sian Mika...
sedih sangat
sian Mika
so..kawan Mika kenalkan sorang mamat nie
Nozumu
budak U..baik sangat
so...diaorang couple lama gak
bila tiba 24 Dec, mamat nie akan temankan Mika
pegi kubur tu
kat situ jumpa ngan Hiro
after 2 tahun...masuk tahun ke 3
Mika still gie kubur tu but jumpa kawan baik Hiro jer
so..kawab Hiro tu yg bocor rahsia
rupanya Hiro nie sakit kanser
sbb tu la dia minta putus ngan Mika
so...Mika minta ngan Nozumu
untuk pegi balik kat Hiro
Nozumu nie kan baik
dia pun kasi...
so...Mika baik balik ngan Hiro
Hiro ckp bila Hiro mati
Hiro nak jadi langit sbb boleh tgk Mika selalu
(sweet jer..)
Mika amik cuti jaga Hiro
Hiro time sakit tu
dia curi curi amik gambar Mika
Mika tak tau
but satu hari before dia gie treatment dia
Hiro kasi camera nie kat Mika
suruh Mika cuci gambar gambar tu
Mika terkejut (dah dpt agak dah)
so..lepas cuci
Mika terkejut sbb semua pic dalam camera tu
pic Mika..mcm mcm aksi
Mika tido, Mika senyum, Mika termenung
dan mcm mcm lagi
sekali tu..kakak Hiro call
minta Mika cepat dtg hospital
sedih sgt
kaka Hiro buat 3G call dr hp Hiro ke hp Mika
so...Mika jerit jerit panggil Hiro
Mika tanya Hiro kenapa semua pic dlm camera tu pic dia
sekali tu Hiro suruh Mika senyum
Mika pun senyum..Hiro mati
sedih sangat!!!
pas tu Mika lagi la sedih...
Mika baca diary Hiro
sedih sgt...
but Mummy Ayu nangis sedu sedan
bila tgk pic cartoon
kononnya..
Mika , baby & Hiro
sedih...
so...Mummy Ayu nak gie cari CD cita Jepun nie...
he he he
ok la entry dah panjang nie
sambung lagi nanti ek...

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

6 comments:

  1. ayu, jue prnh tgk cite nie...sedih kan???? :(

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. mcm best je baca sinopsis kak u nih!

    ReplyDelete
  4. best nyer cite nie... nak buy gak la

    ReplyDelete
  5. kak ayu..besh nye cite ni..macam sweet sgt...nak tengok jer..

    ReplyDelete
  6. ni yg bt ibu Aqil pun nak pegi perabehkan duit ni.. hehehehe

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...