Kren patah, Jalan Jam, Sakit Kaki, Dinner .... drive thru je la....

salam selasa....
alloooo...i'm back in my office on my chair..in front my pc
kerja..kerja..kerja....
alahai..kan best kalu cuti lelama...
ok lah....nak story pasal minggu lepas lagi
bukan story weekend..but story weekdays...
nak story last week..tapi tak sempat
so...layan je la..
minggu lepas ari khamis kalu tak silap
kuar opis lambat sikit dalam kul 5.30
so...amik Ian & Iris as usual
sembang jab ngan baby sitter
so...dalam kul 5.50 cam tu drive balik...
jalan jam tahap gaban
apa hal la nie..tak ujan pun...
but layan kan je la jam tu....
sekali tu lepas je dr jalan loke yew.....
terus ok..rupanya ada kren patah
so..jalan yg ada 4 lorong tu jadi 2 lorong
tu yg jadi jam tu
so..bila nampak kren patah tu suruh la Ian amik gambar
nie la hasilnya
dah jauh..so tak nampak sgt
ingat kan dah ok la...
sekali tu sampai simpang depan tu je ok
lepas tu jam lagi
sbb dah kul 6 lebih
so..layan jam..jam..jam....
sampai kat area umah tu dah kul 7.45
so...dinner ...dah plan dah nak maska tom yam for Ian
Ian pun dah suka
sekali tu dah jadi mcm nie
so....
"Ian...Mummy beli Mc' D je la ye"
Ian... "ok la Mummy...beli je la senang...dah lambat dah nie"
pandainye anak Mummy...senang sgt
sbb dapat anak yg sgt memahami
so...dinner Mc'D.....drive thru je
Iris as u all can see....lena je
senang la.....
lepas mamam mc'd
layan big apple
yum yum....
Ian suka la.....
Iris main colek colek je coklat atas tu....
masing masing lum mandi
mamam dulu..comot comot
terus mandi
Ian..."ok Untie...sambung lagi story nanti"

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

11 comments:

  1. cedap la pulak nengok mc d tu...

    ReplyDelete
  2. dap..dapp..mekdi...bdk2 skrg sng je melayan tekak dorang...suma fast food...mcm anak2 fieza ssh nk mkn nasi tp kalo fast food menggedik je nak mkn...hehe

    ReplyDelete
  3. cedapnyerrr makan...
    lya nk makan mc D slalu tlpas...

    ReplyDelete
  4. snang dpt ank yg x cerewet bab mkn ek....heeee

    ReplyDelete
  5. tahniah iris menang contest Gorgeous Baby In Dress

    ReplyDelete
  6. adoyai!!! tetiba lapaq mekdi la plak!!!!!

    ReplyDelete
  7. Net ~ yum yum..nak makan Mc'D ker?

    Fieza ~ tu la...dulu kita mana ada mcm budak sekarang kan?

    Lya ~ kenapa terlepas?

    mrs. ecam ~ Iris yes tak cerewet..
    Ian...sgt cerewet..tapi kalu bab fast food memang tak tolak..

    Anje ~ tu la..dah baut entry dah...ma acih puan pengajur..suka!!!

    sofia ~ call ajer....delivery...

    ReplyDelete
  8. efect kren patah ni samapi kat kd tau
    kuar2 opis jer jem giler
    eeeiii
    xsuka

    ReplyDelete
  9. erm biasalah mummy kl mmg sentiasa jem ada jer halnyer..so anak2 kat dalam kereta dah kebuluran..samalah macam my heros sudah tentulah driv thru eja kat mcd/kfc...janji diaorg tak meragam kan...dahlah bosan dgn jem lg..

    ReplyDelete
  10. momguess ~ uih..ye ker? tension je kan...

    Intan ~ tu la..kita yg drive ni..sakit kaki...nasib keta auto, kalu tak..lagi tension..

    ReplyDelete
  11. kt klu boleh semua nak drive thru kak u..minyak pon cari yg drive thru gak..tak suka gi pam minyak yg nk kena pam sendiri..mmg pemalas gile haha

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...