Shoplinks.Asia

Monday, January 13, 2014

K-Drama ~ Good Doctor

Mummy Ayu baru jer abis tgk drama korea nie..
so..as usual..
nak la buat review sikit kat sini
share ngan kengkawan..
yg mana sama minta ngan Mummy Ayu..layan cita korea

tajuk..Good Doctor
kali nie...gendre yg lain sikit
bukan kisha cinta..tapi kisah kehidupan doktor

hero cita nie....seorang pesakit autism.Park Shi On
dia belajar bidang kedoktoran
but..disebabkan dia ada autism..
ramai yg meragui kebolehan dia..
dia nie genius..dia ingat apa jer yg dia baca
so..dia memang terror la
tapi...dr segi teori sahaja

dia nak jadi doktor..since dia kecik lagi
and......yg buat dia semangat lagi nak jadi doktor..
selepas kematian arnab kesayangan dia & abang dia..
and..ada sorang doktor ni...banyak tolong dia dr kecik
ajar & jaga dia...
and..dia nie jugak la..yg tolong dia dapatkan peluang utk jadi doktor kat sebuah hospital nie
doktor nie...pengarah bhgn pediatrik..
di mana..bidang Shi On ni jugak

but..of coz..banyak halangan yg dia hadapi
ramai yg tak pecaya kebolehan dia
salah sorang...
professor ni...
dia nie.kira 2md hero gak la..
dia ni...ketua bhg pediatrik tu..
bukan doktor lagi..dah tahap profesor dah..
emm....dia paling tentang bila Shi On nak jadi doktor kat bahagian dia
sbb dia tak suka sangat
dia teringat kat adik dia..yg ada autism jugak
but...dah mati
and..dia blame diri dia penyebab kematian adik dia tu

heroin cita nie..
Doktor Cha Yeon Seo
cantik & sweet jer
dia  yg paling byk tolong Shi On kat situ...
mula2....mcm adik & kakak la
but..lama2....baru suka..
sweet sangat
:-)

dlm drama nie..ada gak sikit konflik
pasal nak amik alih hospital tu
nak dijadikan hospital swasta ..khas utk kanak2...
biasa la kan...mana leh ada org baik jer
mesti gak ada watak jahat
but..tak de la konflik sgt pun..

suka cerita nie..
jln cerita dia..semua pasal life kat hospital tu
ragam pesakit kanak2..kat situ
and..most of them cute2...
best..!!

ada happy, ada sedih, ada geram, ada marah...
suka la...

sapa lum tgk..kena la tgk
baru tau best ke tak cerita nie..
:-)

2 comments:

Shark Kay said...

shark dh tgk dh..
layan kt chanel KBS..
mmg terbaek cter dia.
cter faveret mak shark jugak ni.
hehe..

kiwi said...

dah tengok gak. budak autisme ni sebenarnya bukan genius sangat. diorang sangat lambat dalam semua perkara dan tak sosial. tapi boleh jadi genius dengan cara kita galakkan diorang buat apa yang diorang suka dengan menggunakan semua pancaindera diorang. cerita ni masih terlalu sikit yang dia sentuh pasal autisme. apepun, korea best!

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno