Shoplinks.Asia

Monday, March 30, 2015

Melur & Thyme..memang terbaek la!!!

jumaat lepas punya cerita
as usual..isnin baru la sempat nak update....

so..jumaat lepas..kami gie lunch kat Nu Sentral..
emmm..kalau ke Nu Sentral, tak yah pikir panjang
sbb kami ada fav restoran kalau ke sana..
di mana???
yup..
Melur & Thyme..(kat tingkat 5 Nu Sentral)
nie kali ketiga kami ke sini
and..setiap kali gie makan sana..kami mesti amik menu yg lain
so far..tak pernah sama menu lagi 
(kecuali drinks..ice lemon tea)
and yet..banyak lagi menu yg kami nak cuba
so..harus la ke sana lagi dan lagi...

untuk jumaat lepas..
kami try dessert baru kat sini..
pavlova with lemon sauce
ni takde lagi dlm menu but Mummy Ayu nampak dlm insta diaorang 
and...sampai rest .. pun available 
so..kami pun try
memang sedap..manis plus masam2 sos lemon tu
best!!
kalau tak pikir nak makan main course..harus kami order lagi satu
but....takut full sangat... so .. no no no!

main course pilihan kami untuk minggu ni..
bukan ayam, bukan daging lembu and bukan sea food..
emm...apa yer?
hah...utk minggu ni..kami pilih ..itik & kambing.

Mummy Ayu pilih itik
satay itik..
Tender duck breast meat marinated overnight and barbecued over charcoal fi re

nie pun sbb nampak kat insta...the day before gi makan tu
emm....cedap jer nampak
so..memang dah target, kalu ke situ...nak try satay itik dia
memang puas hati...
cedap & juicy jer daging itik dia
kuah satay pun sedap....
best...
kenyang ke..makan mcm tu?
mula2 kami nampak pun..pikir mcm tu
tapi bila dah makan..plus roti...pas tu ngan dessert
memang kenyang..just nice jer
alhamdulillah!!

Net pulak..pilih kambing
lamb cutlet
Grilled lamb with red pepper marmalade and topped with melted goat cheese
nie pun cedaps sgt..
dagingnya tak liat, cukup perasa
plus cheese ontop tu..memang terbaik la

so far..kami makan kat sini..
memang licin pinggan kami....
(kecuali yg tak leh makan la...tulang & lidi satay tu)
and..setiap kali gie situ..kami mesti tgk menu org lain
semuanya nampak best...emmm...
harga plak...reasonable ..
plus foods pun cedaps
service pun...laju & tip top
senang kata..memang terbaiks la..

sempat gak la snap sorang sekeping gambar
emmm..mcm gaduh jer kan?
he he he..
kami tak gaduh..
saja jer tu..
:-)

entry lain kami ..lunch kat Melur & Thyme..

Melur & Thyme ni..ada 3 cawangan kat Malaysia ni
kat Nu Sentral..tingkat 5
kat KLCC...kat hround floor
kat KLIA 2..tingkat 2..

utk details...leh la visit ke sini..

2 comments:

mama tisya said...

bila la aku nk try ni..korang dh byk kali terjah ni

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam ayu,
rege brapa ??he3

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno