Shoplinks.Asia

Tuesday, May 19, 2015

Birth of a Beauty

banyak plak cita korea yg Mummy Ayu tgh layan sekarang ni..
semalam..baru start layan 1 lagi cita korea
kali ni..kat astro jer
sbb cita nie baru mula
but ni cita lama 
(takde la lama sgt but dah abis la tayangan kat korea sana)
so..layan kat tv jer la...

"Birth of a Beauty"

antara pelakon2 & watak2 yang ada dlm cita nie...

cita ni..mengisahkan....Geum Ran ni...dah kawin 7 tahun ngan suami dia..Gang Joon
tapi..Gang Joon ni..dok luar negara..busy keja
Geum Ran ni....stay ngan family mentua dia...
MIL, FIL, 2 org SIL & nenek yg dah nyanyuk
dia la yg uruskan rumah, dapur..segala macam kerja la
but..still dilayan dgn kasar
sbb,.... dia gemuk, tak cantik & tak menariks

satu hari..dia dapat tau
rupanya suami dia dah balik korea 
dia pun..excited & gie la cari
sekali..nampak..suami dia ngan perempuan lain...Jin Young
cantik & kurus, menarik..
kalah la dia of coz

bila dia face to face ngan Jin Young..
Jin Young langsung tak bersalah....
and...finally.... dia dapat tau..suami dia nak ceraikan dia
family mentua dia pun semua dah tau pasal Jin Young
sian Geum Ran ni..
dia pun bawa diri....sampai la teraccident
keta yg dia drive..masuk dlm gaung
but dia tak mati..
but...family & kawan2 dia semua ingat dia mati..

so...dia nekad nak ubah diri..
dia nak kurus 
so..dia jumpa ngan Tae Hee...
Geum Ram ingat Tae Hee ni manager satu prog realiti..Change..
so..dia minta tolong..make over kan dia
Tae Hee pun agree...rupa2nya..dia pun ada agenda dia sendiri..

and....Geum Ran pun berubah jadi Sara
emmm...cun, solid molid...
menariks kan?

semalam baru start episod 1..kat astro..
cita nie...abis dah kat korea..dlm jan 2015 lepas...
kat astro pun..dengar cita....dah kali kedua tayangan nya..
emm..mcm mana Mummy Ayu leh terlepas.
takpe..kali nie leh layan
cita ni..ada 21 episod..
kejab jer..seminggu 4 kali...
1 bulan lebih..abis la..
:-)

sapa nak tgk..jom layan
kat 393 One HD
setiap isnin - khamis
jam 7.45 ptg
ulangan 12.40 noon

selamat menonton!!

1 comment:

Julia Abdul said...

macam best jer kak ayu ;)

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno