Shoplinks.Asia

Monday, May 18, 2015

Who Are You? : School 2015

layan lagi drama korea yg baru..
sambil2 tunggu new episod Girl Who Can See Smell tu
terjumpa la cita ni...

"Who Are You? : School 2015"
pelakon utama dia....pun muka biasa
but memang best pun lakonan dia...antaranya...Stranger Housekeeper
dia jadi anak perempuan dlm family tu
and..ada gak watak2 utama...masa kecik
emm..

cita ni..cita baru..kat korea pun baru episod 6
so..sambil2 layan cita Girl Who Can See Smell tu..leh layan cita ni jugak..

Kim So Hyun nie..bawa 2 watak...
kembar dlm cita nie....
Eun Byeol ngan Eun Bi
tapi..watak yg sgt berbeza

antara pelakon2 dlm cita ni..
diaorang berdua ni..kembar
but..masa umur 5 tahun..kakak dia..Eun Byeol..diamik jadi anak angkat
and..dibawa ke bandar
Eun Byeol....seorang yg agak kasar
but..dia ni budak popular kat sekolah dia...ada geng2 sendiri
ada mak yg baik & sayang dia sangat..

Eun Bi ni baik & semua orang pun suka dia kat rumah anak yatim...
but..masalah dia..kat sekolah
dia kena buli
bukan tahap sikit2...tahap gaban punya buli
sian Eun Bi ni..
pasal hal kembar ni..Eun Bi tak tau
but Eun Byeol tau..

satu hari...sekolah Eun Byeol gie rombongan kat area Eun Bi ni
diaorang berselisih..but tak terjumpa
Eun Byeol  cuba call Eun Bi...tapi tak dapat

rupanya...Eun Bi..nak bunuh diri
sbb dah tahan kena buli
but..Eun Byeol sempat selamat kan 
tapi....Eun Byeol plak..mati
:-(

Eun Bi dapat diselamatkan & dibawa ke bandar
as Eun Byeol
while Eun Byeol plak....diaorang ingat Eun Bi
(nie...tak cerita detail lagi..mcm mana leh jadi mcm tu)

....semua org ingat Eun Bi tu Eun Byeol
and..Eun Bi plak..kebetulan hilang ingata
so..dia ingat...dia pun Eun Byeol la..
mamat ni..suka ngan Eun Byeol
ni masa 1st time jumpa kat sepital...

mak dia suka, kengkawan pun suka la...
sbb Eun Byeol 
life Eun Bi pun berubah...sbb dia dah jadi Eun Byeol
dari gadis yg kena buli..jadi gadis popular kat sekolah
good for her

but..sikit2 dia mula ingat..siap dia
and...dia terjumpa diary Eun Byeol...and dapat tahu pasal diaorang kembar semua
dia balik rumah anak yatim..and..dapat tahu...Eun Byeol dah mati
so...dia balik ke bandar balik...as Eun Byeol
mak angkat dia pun tau..and..dia terima

tengah happy2..
muncul plak budak yg suka buli dia..
budak ni..So Young
muka pun jahat
(geram)
budak So Young tu tukar sekolah..sama ngan Eun Byeol
terkejut la...sbb nampak Eun Byeol
sbb dia tau..Eun Bi dah mati...
So Young cuba buat baik
but..Eun Byeol tak layan
dia cuba buat kasar

but...So Young ni kan jahat
siap cari bukti nak buktikan...Eun Byeol ni...Eun Bi
nasib baik la kat sekolah ni..dia popular
so..ramai yg jaga & back up dia
padan muka So Young

2 orang mamat ni....suka ngan Eun Byeol
yg rambut hitam ni...Yi An..
dia ni..perenang and..baru menang pertandingan..tgh naik la
kira popular gak
dia kawan Eun Byeol..sejak kecik..
dia suka ngan Eun Byeol & Eun Byeol pun suka gak ngan dia
but..masing2 tak ngaku...
bila Eun Bi jadi Eun Byeol..
Yi An ni..of coz nampak lain
but dia suka la sbb Eun Byeol yg baru ni..lembut & sweet 
sweet jer tgk diaorang berdua..

yg sorang lagi tu..yg rambut karat tu..Tae Gwang
dia ni ..anak org kaya but nakal
dia memang tak ngam Eun Byeol
tapi..bila Eun Bi jadi Eun Byeol...Eun Byeol baru ni kan baik & sopan
diaorang jadi ngam..serasi..
so...Tae Gwang ni selalu tolong Eun Byeol
termasuk la bila So Young tu nak buli Eun Byeol

see....kiri kanan ada body guard
encem2 plak tu
So Young lagi la sakit hati

dia cuba ugut nak bocorkan rahsia Eun Bi tu
walaupun tak cukup bukti lagi
sekali ..rahsia dia yg bocor
rahsia dia..kenapa dia tukar sekolah?
sbb dia la punca Eun Bi bunuh diri..sbb tertekan kena buli
padan muka..

and....selain dr mak angkat dia..
mamat Tae Gwang ni...dpt tangkap..yg Eun Byeol baru nie....bukan Eun Byeol yg lama
emmm...mamat ni pun mcm suka ngan dia

siapa yg dipilih agak2 nya..

cita ni..panjang lagi..ada 16 episod semuanya
ni..baru episod 6
kalau nak tgk...kat astro ...channel 392
setiap isnin & selasa
jam 8.55 malam
kat astro..mlm ni..baru episod 3
so..leh jer layan..sbb leh faham lagi

or..leh gak tgk online jer..kat good drama, drama fever dll

ok...selamat menonton!!!

2 comments:

Mazni Munawar said...

eun bi for tae kawang, eun byeol for yi an! tak sabar nak tengok eps. 7 harini

ch@ said...

wish nak eunbi with taegwang boleh? ahaha, last online episode 8. kita tgk utube je kakAyu. hahahaa, tak sabar. suka tengok drama2 skolah camni, school 2013 pun best, friendship between kim woobin dgn lee jongsuk.

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno