lauk dinner malam tadi
x tau nak masak apa dah
sekali fikir2..lama x masak lauk paprik
so...boleh la
siappp...paprik ayam
kelentung kelentang kat dapur jab
alhamdulillah
siapppp...
masak paprik stail Mummy Ayu simple je
ketuk2 bawang putih sikit..tumis
serai, cili api,
pas tu masukkan ayam...
kacau2 jab
letak cili blend sikit jugak
sos cili, sos tomato, sos tiram...air sikit
kacau2..masukkan sayur yg keras
carrot, jagung
biar kejab
than baru masukkan kacang panjang, cendawan
seasoning... garam, serbuk perasa sikit
nampak ok semua..
last sekali masuk daun limau purut & bawang
rasa ok semua
siap lah...
masak cincai je
kena plak ngan telur dadar
cukup dah kan lauk tu dua
👍👍👍
sedap juga ni boleh la buat idea bekal dakPia nanti
ReplyDeleteYeay...dah dapat idea dah...nak buat Paprik ayam la..Mak Pah x selera makan..last week buat tomyam ayam laju jer dia makan...siap bertambah lagi
ReplyDeleteSama la, dah lama tak masak paprik ayam. Bila ada bahan2 kat rumah, tak terfikir pulak haha.
ReplyDeleteLama tak masak paprik ni. Boleh masak lauk ni. Hehe
ReplyDeleteNgam sangat dah, ayam paprik dengan telur dadar tu MA ...
ReplyDeletesaya laparrrr sedapnyaaaaa lahaiiiii
ReplyDeletesedappppp
ReplyDeleteSimpel resepnya,bisa juga nih di coba
ReplyDeleteanak sy suka sarapan dgn nasi ayam paprik...harga sebungkus dkt rm4.50 skrg...
ReplyDeleteSedap, masak lauk paprik ni. Betul, dengan telur dadar je pun, dah cukup. :)
ReplyDeleteyg cincai tulah yg sedap..
ReplyDelete