PC ku...

he he he
ari nie tukar computer baru kat opis
ini la rupa lebih kurang my new pc
(kredit to mr google)
actually memang dah lama ngidam nak pakai pc flat screen
(kalu boleh nak yang touch screen...ada ker?)
tapi yang terdesak sangat tukar nie sebab
my old pc dah kena virus giler giler punya
sampai folder dalam hard disk pun ditelannya
dah la tu..melambak lambak kerja dalam tu
kerja tak pe lagi, boleh buat balik
yang tak tahan tu...gambar dari iris lahir sampai la nie
pun kena telan...ALAMAK!!!
nak giler rasanya..
silap nya tak burn dari dulu
ingatkan selamat dalam hard disk...
nasib adalah sikit dalam FB album
sedih sangat
minta mintakla dapat diselamatkan..AMIN!
HP L1710
dulu pakai IBM jer

so...harap harap new pc nie ok..tak de masalah..amin!!!!

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

7 comments:

  1. sm cam pc ku...best tau flat screen nie...:)

    ReplyDelete
  2. ena pun baru jea antor cpu ena utk dibaiki..dh tak blh nak onn pun.

    ena pun berdoa jgn la hilang gambo umairah dlm folder tu huhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. Ayu..next time kalau gambar2 burn la takut apa2 jadi pada pc hancus semuanya..or else ayu save dalam drive D selamat sikit kalau reformat pc pun insyallah kot

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. hehehehe..sian kat ko kan...PC HP flat screen ni pun kena jaga2 jgk sbb lg senang ada virus...mcm member kat opis ni dapat..kejap2 kena reformat..kejap2 kena reformat...pas tu slow sgt...beware je la...

    ReplyDelete
  6. Aiyaaakkk...gambar hilang...?? tu yg paling haru kan...

    I pernah hilang handphone..dalam tu banyak sgt gambar anak kedua i dari lahir...tetiba hilang (atas kecuaian sendiri)...tapi memang rasa sangatttt marah pada diri sendiri...

    Anyway...ocngrate on ur new pc...selalulah scan dan buat house keeping...yg penting sekali ...make sure ader backup gambar2 .hehehe

    ReplyDelete
  7. eemmm sama la ngan pc kita.. now ussed yg flat screen punya..

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...