Shoplinks.Asia

Monday, July 14, 2014

Ayam Goreng Rendah Kalori Scott

okay..nak share satu lagi resepi
resepi ayam goreng jer
but...dengan adanya Tuala Scott® Calorie Light...
ayam goreng yg biasa2 tu..jadi 
Ayam Goreng Rendah Kalori Scott
wah...
menariks kan?
jom tgh bahan2 and kenapa leh jadi rendah kalori....
bahan-bahannya...
of coz la ayam kan..
untuk resepi ni...
Mummy Ayu guna dlm 6-7 ketul ayam
2 sudu besar cili sos
2 sudu besar tomato sos
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap
1 keping asam keping~ disoyat2
5 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
1 inci halia
1 sudu kecil jintan manis
1 sudu kecil jintan putih
1 sudu kecil gula
garam & kunyit ~ secukupnya

cara-caranya:-
mula2..tumbuk/ kisar bawang putih, bawang merah & halia....letak sebelah
pas tu..kisar pulak..jintan manis & jintan putih tu.
pas tu..boleh la masukkan kesemua bahan2...ke dalam ayam
and..gaul & ratakan supaya semua bahan2 tu sebati & mesra ngan ayam

biarkan dalam 30 minit mcm tu..
kira perap la
lagi lama..lagi sedap

panaskan minyak
and..boleh la mula menggoreng dengan api yang sederhana
emm..bila dah goreng nie..kena la standby Tuala Scott® Calorie Light dekat2...
sbb bila dah masak....terus letak atas Tuala Scott® Calorie Light tu
untuk proses penyerapan minyak tu 
see...banyak kan minyak yg berjaya diserap
ini adalah kerana...

Tuala Scott® Calorie Light telah diuji oleh sebuah badan bebas, 
dan terbukti mengurangkan pengambilan kalori daripada lemak sebanyak purata 25%* 
hanya dengan menggunakan 3 helai tuala Scott® Calorie Light 
untuk menyerap lebihan minyak dari makanan seperti ayam goreng sebelum ianya dihidangkan. 
Ia diperbuat dengan teknologi Fiber-Tech terkini dan 100% serat asli, 
lebih tebal untuk membantu penyerapan minyak terbaik. 
Tuala ini juga disenduh dengan ekstrak teh hijau, 
satu ramuan yang lama dikenali dan digunakan untuk pengurangan lemak

tu la sebab nya..ayam goreng yg biasa2..boleh jadi luar biasa (rendah kalori)
bila menggunakan.. Tuala Scott® Calorie Light
voila..
siap sudah Ayam Goreng Rendah Kalori Scott
by Mummy Ayu
:-)

and..lagi satu kegunaan/ kelebihan Tuala Scott® Calorie Light..
Tuala Scott® Calorie Light sangat la sesuai untuk digunakan lap2 dapur..
bukan dapur jer....semua permukaan...
yup...sekali lap jer...terus bersih
segala macam minyak tu
sbb....daya serapan tu
emm...
nie a little something pasal Scott...

Tuala dapur Scott® pertama kali diperkenalkan pada tahun 1907 dan menjelang 1931, Scott® membekalkan tuala kertas sebagai penyelesai masalah kebersihan dapur yang memudahkan. Sejurus selepas itu Scott® memperkenalkan napkin kertas yang pertama dan pada tahun 1939, ia menjadi jenama paling laris di Amerika Syarikat. Kini, setelah hampir satu abad, pembeli yang arif telah mempercayai Scott® kerana produk-produknya yang tidak pernah berkompromi dalam keselesaan keluarga dengan harga yang berpatutan. Tuala dapur Scott® menampilkan rabung unik yang menyerap kotoran dengan cepat dan berkesan serta menbuatkan permukaan bersih dan kering. Anda dan keluarga anda tidak perlu ragu tentang Tuala Dapur Scott® kerana ia menberikan keseimbangan nilai dan prestasi. Produk Scott® untuk menyelesaikan masalah kebersihan rumah anda termasuk tisu muka Scott®, dan tisu mandi Scott®. Scott® untuk prestasi terbaik bebas masalah.


Tuala Scott® Calorie Light premium baru boleh didapati di semua pasaraya utama, 
pasaraya besar, pasar mini dan kedai terpilih di seluruh negara 
pada harga runcit RM6.20 untuk 2 gulung 
dan RM14.90 untuk pek 6 gulung (Semenanjung Malaysia) 
dan RM6.80 untuk 2 gulung dan RM16.40 untuk pek 6 gulung (Sabah dan Sarawak)

Untuk maklumat lanjut tentang tuala Scott® Calorie Light premium, sila hubungi Talian Khidmat Pelanggan Kimberly-Clark di 1-800-82-1188 (bebas-tol) pada hari bekerja dari jam 9 pagi hingga 5 petang.

2 comments:

deno said...

Alahi terliur pulak... ermm yummy!

Mar Mansor said...

oo promote tisu rupanye..ingatkan propmote ayam goreng tadi..hihi

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno