Shoplinks.Asia

Wednesday, July 16, 2014

Majlis Khatam Al-Quran Kemas Peringkat Negeri Sembilan

hah..nie la sebabnya Iris berbaju kurung sekolah
semalam petang..
Iris kena join majlis khatam Al-Quran KEMAS peringkat NS
kat masjid Sikamat..petang semalam
ala..tomeinya anak Mummy berbaju kurung & bertudung
dah mcm nak gie sekolah dah

and...sebab Mummy Ayu cuti semalam
Mummy Ayu pun menjoinkan diri
and..meman kena join pun
sbb Iris kan extra manja

see..masam jer muka sbb ramai2..
plus dia tak kenal org
geng2 semua dok lain2 barisan
dia dok check Mummy Ayu jer..kat sebelah dia
takut kena tinggal
nie kalau Mummy Ayu takde..sure nangis nie
tu pun muka nak nangis dah ada tu

ramai sgt semalam
lebih kurang 1000 org kanak2 tadika yg join sama

sayu & seronok bila dengan kanak2 tu..sama mengaji
alunan ayat2 suci..merdu sangat
emm..dah besar dah anak Mummy
moga2 jadi anak solehah yer sayang..amin.

adalah sekeping gambar Mummy Ayu kat dalam tu
nie pun kawan cikgu Iris yg tolong snap kan ..
ma acih!

dah abis majlis tu..
baru la nampak Iris senyum balik
sbb dah jumpa ngan geng2 dia
dr tadika Iris cuma 4 orang jer
2 lelaki & 2 perempuan

nie ngan cikgu tadika diaorang

nie tengah beratur nak amik duit raya...

dapat duit raya

and bunga telur

pas tu.....siap2 untuk berbuka puasa
suka masing2...

lepas berbuka tu ..baru la dapat bergambar ngan princess
tapi..tu pun masam muka
sakit perut plak..
alahai....mcm2 la Iris
tapi..tak lama pun
sbb time nak balik tu
dia dah siap main2 ngan kawan2 dia

last but not least..depan masjid..nak balik dah
majlis pun dah selesai..
alhamdulilah

nie buah tangan yg Iris dapat kat sana
suka dia..
walaupun mula2 masam muka..

# sian Ian kena tinggal but nak bawak pun tak boleh
sbb takut tak terhandle dua2

1 comment:

Ibu Lala said...

Wah bestnya. Iris Dah hbs baca quran ye.

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno