Shoplinks.Asia

Monday, February 23, 2015

Suamiku Encik Perfect 10!

dah selamat tengok dah ..
Suamiku Encik Perfect 10!
tapi ..takde la tengok kat wayang
tengok kat Astro First jer....weekend lepas..

novel..of coz la Mummy Ayu ada and dah baca pun..
tapi..tak buat review rasanya
sbb..cari2 tak jumpa plak
so..review sekali ngan movie la yer..

sinopsis belakang novel...

novel nie..memang best
so..cita ni pun...of coz la best
cuma..mcm tak puas jer dua jam tu
sbb novel ni best!!

okay..cita nie mengisahkan..
Leeya (lakonan Lisa Surihani) terserempak secara kebetulan dengan Zarief (lakonan Aaron Aziz)
dalam flight nak balik ke Malaysia dari London
Leeya nie pregnant anak luar nikah sbb kena rogol ngan boyfriend dia..
 Syed Muzaffar (lakonan Syazwan Zulkifli)
so...masa dlm flight tu...diaorang berkenalan
and.....dengan persetujuan bersama...Zarief bersetuju nak tolong Leeya
menyamar jadi husband dia...selama seminggu
supaya mak Leeya (lakonan Jasmin Hasmid) tak marah & mengamuk..

selama seminggu tu..semuanya berjalan dengan lancar
Leeya & Zarief pun makin ok, makin rapat..

and..tiba masa berpisah..
masing2 mcm sedih

Zarief ni ada tunang..Azura (lakonan Raja Ilya)...
Azura nie model and...dia plak ada scandal ngan camera man dia....Akram (lakonan Jehan Miskin)
diaorang scandal sampai la Azura ni pregnant..

emm....makin panas..

nak lagi best...tetiba plak Syed Muzaffar ni datang balik nak bertanggungjawab ke atas 
baby yg Leeya pregnant tu
sbb..dia kena ada anak dlm masa setahun utk layak dpt wasiat atok dia

but..of coz Leeya tak nak ngan Muzaffar ni..
Zarief pun tak setuju
and..he is quite jelous sbb dah suka kan..

sekali..Syed Muzaffar ni..accident & lumpuh 
so....memang tak leh dpt anak
so....anak dlm kandungan Leeya jer la harapan dia utk dpr wasiat tu

so.....siapa yg Leeya pilih....Zarief or Syed Muzaffar?

Zarief...dah ada tunang walaupun dia perfect 10
or
dia kesiankan Syed Muzaffar..dah la lumpuh, tak leh dpt anak lagi?

mcm mana plak dengan Azura & Akram tu?
kantoi ker tak?

ha..tertanya2 tak?

kalau nak tau..kena la either baca novel or tengok movie..
Suamiku Encik Perfect 10 
nie..utk tau jawapannya..

:-)

komen Mummy Ayu tentang movie nie..
overall best..kena ngan novel
cuma tu la..kejab & cepat sangat
tak cukup 2 jam utk 

pemilihan pelakon ...sgt kena & sesuai sangat2...
Aaron, Lisa..best & sweet jer..

and..walaupun watak dia kejab2 jer....
memang best lakonan Syazwan sbg Syed Muzaffar
kena & sesuai sangat
masa dia sakit tu..alahai..kesiannya.

so..apa lagi??

3 comments:

mama tisya said...

aku pn baru tgk gk

Falsya said...

Xtgk tp dh baca buku die..kene tunggu en somi donlod..hehe

Ibu Lala said...

Ada part yg sedih. Ada part yg happy. Kan kan kan

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno