Shoplinks.Asia

Monday, February 23, 2015

Big Hero 6

punya la lama cita nie dah kuar..
weekend baru nie .. baru la Mummy Ayu berkesempatan layan
tu pun..sbb beli kat Astro Best
leh layan banyak2 kali..
Big Hero 6
cita nie...diadaptasi dr komik..kononnya
(emm..diaorang pun adaptasi jugaks)
but..memang best la cita Big Hero 6 nie..

cita nie mengisahkan budak ni..Hiro
dia ada abang...Tadashi

diaorang dua beradik jer
mak pak..dah takde
diaorang duduk ngan makcik diaorang

both pun..genius bab sains, robot2 ni
abang dia memang belajar kat sekolah sains ni
so..adik dia pun..of coz la excited gak nak masuk sekolah sains tu
so....abang dia bawak ronda2 sekolah
and..jumpa prof abang dia ..which is...porf tu sendiri offer
ajak join sekolah tu
so..Hiro ni pun excited la

Abang dia...kasi hadiah suprise kat Hiro...
Baymax ni..
baymax ni asalnya robot yang menjaga kesihatan jer..

sekali...abang dia mati dlm satu letupan....
so....masa tu la baymax ni jadi rapat ngan

selain dr rapat ngan baymax
Hiro pun jadi rapat ngan kengkawan abang dia
yang berempat ni
diaorang sama sekolah ngan abang Hiro tu

and..bila dia dapat tau kematian abang dia ni...mcm satu kemalangan yg ada berunsurkan kejahatan
Hiro pun nak siasat & nak tau
so...dia make over kan baymax..sekali ngan kengkawan dia tu
semua ada kuasa yg tersendiri
utk baymax plak..dia download kan software supaya baymax pun boleh lawan2...
wah...canggih tu

dapat kan dia membongkar..siapa yg jahat?
and..apa ending dia ngan baymax?

kena la tgk..kalau nak tau
yg Mummy Ayu leh komen..
memang best..
kids sure suka punya la
sbb mak budak pun suka..

# ps..ada part yg sedih sikit dlm cita nie..

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno