Shoplinks.Asia

Thursday, February 26, 2015

K-Drama ~ Pinocchio

dah abis dah cita Pinocchio..
memang best sesangat!
Mummy Ayu pernah buat intro skt pasal cita nie dulu..kat sini
cita nie..ada 20 episod jer..
and..cita nie..pasal family, persahabatan, percintaan..
adik beradiks...mak ngan anak..
best la..

hero ..Lee Jong Suk
dia ni...mangsa keadaan ..masa dia kecik dulu
anak kepada seorang bomba yg difitnah oleh wartawan
so...sbb tertekan ngan keadaan..mak dia nekad bunuh diri dengan dia
but..dia diselamatkan oleh seorang atok...
and..dia pun jadi anak angkat kepada atok tu..
pada masa yg sama..dia terpisah ngan abang dia..


masa dia jadi anak angkat pd atok tu..
dia dianggap sbg Choi Dal Po...
anak atok tu yg dah lama mati
so..dia ada adik.....and sorang anak buah..konon2nya
nie dia....Choi In Ha
anak adik Choi Dal Po tu..
In Ha..dia ni anak kepada wartawan yg memburukkan nama bapa hero tu
and..dia ni..memang bercita2 nak jadi wartawan..mcm mak dia
but..dia ni ada penyakit pinocchio..tak leh cakap tipu, kalau dia menipu..dia tersedu

ni mak kepada In Ha...wartawan yg memanupulasikan berita..sampai bapa hero jadi mangsa keadaan

bila dah besar...Dal Po....sara family..jadi pemadu taxi
sampai la 1 hari..dia pun gie temuduga jadi wartawan & berjaya terpilih..
In Ha pun dpt jadi wartawan tapi..disyarikat yg berbeza 
and In Ha terpilih atas sebab promosi..

kat situ..dia jumpa plak...second hero..Seo Beom Jo
dia ni...baik jugak
dia...kenal In Ha melalui msg2 yg In Ha hantar kpd mak dia..since kecik lagi
tapi..hp tu ada pd Beom Jo ni 
so..dia mcm kagum dgn In Ha and..minat gak
so..dia pun follow In Ha..nak jadi wartawan
and..bila dia jumpa In Ha, dia lagi suka & minat
but..In Ha..tak suka pun kat dia..just anggap dia kawan jer
but...dia ada kaitan dgn In Ha & Dal Po
sbb...dia ni punya mak..bekerjasama dgn mak In Ha...
emm..jahat tu.

nie...kira 2nd heroin plakYoo Rae
dia ni..partner keja Dal Po...
dia ni...baik gak and banyak tolong diaorang

jalan cerita best
pelakon pun best
memang layan la..

suka sangat diaorang nie...sweet!!

kat good drama pun leh tgk...
http://www.gooddrama.net/korean-drama/pinocchio

2 comments:

Zee Suhaini said...

cam best jer citer ni..
akak boleh bagi link tak? rasa nak tengok..selalu tengok tonton jer tapi tak banyak sangat citer..

Sidratul Muntaha said...

dah tak layan
tak thu nape
mcm takde mood

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno