Shoplinks.Asia

Friday, February 27, 2015

Glitterati to Non-Glitterati

terkujat gak la Mummy Ayu dibuatnya
sbb tetiba status Mr Nuff bertukar..
dari Glitterati ke Non-Glitterati
:-(
sedih jer kan...?

so....dengan laju jer..terus hantar tiket .... nak tanya..
why..why???
apa salahku diperlakukan begini rupa
tu dia...speaking london jab

and..sangat la bagus..Nuffnang jawab
cepat tau diaorang respon
and jawapannya....
oooooo...
baru ku faham..

Mummy Ayu memang ada 2 blog...
satu blog ni & satu lagi blog khas utk join contest
dulu la..masa rajin sangat bercontest
sekarang...memang dah slow mlow dah
so..blog tu takde visitor..even 1 pun
tu la pasalnya
so..laju la Mummy Ayu gi disconnect kan blog contest tu ke nuffnang..

and..alhamdulillah..
hari ni..dah dapat balik status Glitterati tu
yeah..suka suka...

ma acih Mr. Nuff!!!
cayang wang ketak ketat tau!!!

Hyde, Jekyll, Me....cita korea baru

abis cita Pinocchio..
mula ingat....nak layan cita apa la ni
cita yg ganti Pinocchio..tajuk mcm tak best
sekali baca sinopsis dia..
ok..kena layan ni
so...here we go..
Hyde, Jekyll, Me
hero dia..hero cita Secret Garden dulu
emm....encem

Mummy Ayu pun..baru layan sampai episod 3
kat astro baru episod 2
setiap rabu & khamis...jam 9 malam channel 393

cita nie so far yg Mummy Ayu faham..
hero ni...ada 2 personaliti...
Gu Seo Jin....yg pakai cermin mata tu..
dia ni seorang yg kasar, tak de perasaan...but he is very successful person
and satu lagi personaliti dia...
Robin...seroang yg friendly & suka tolong orang

mamat ni anak owner taman tema permainan
bapak dia pun mcm suka Seo Jin ni maybe sbb dia more ke kerjaya kot
 ,
setiap kali heart beat Seo Jin meningkat ke 150..dia akan bertukar identiti kepada Robin
so....sbb itu la..dia akan kawal diri dia supaya heart beat dia

but..bila heroin ni muncul...
watak Robin nie selalu datang
emm..menariks kan?


Bento for this week....

saja jer kumpul seminggu punya bento
baru nak share kat sini...

takyah hari2 pun..update bento..ok kan??

nie for monday...
sandiwich sardin for Iris, roti + nutella for Ian
donut ..yg dlm plastik cartoon tu...
air milo & jajan

nie hari selasa...
mee hoon guyeng + sausages
manggo & grapes
nutrigen
lolipop doraemon

nie for wednesday......
nugget + sos cili
oren + apples
dutch lady choc

khamis...
keropok lekor + sos
roti coklat
banana
nutrigen

and..for today..friday...
nasi guyeng tomyam
roti choc
grapes
dutch lady choc
jajan

:-)
settle utk seminggu ni..
minggu depan..dok pikir nak masak apa lagi..
emmmm

Buku cerita kanak-kanak by my ex school mate...

hari rabu hari tu..
sampai dah buku2 cerita yg Mummy Ayu order dr ex school mate Mummy Ayu
dia ni...geng masa sekolah menengah dulu.....Cidot
dia memang pandai melukis
and..guest what...buku cerita ni..dia la yg lukis..
harus la Mummy Ayu beli
congrats Cidot!!

emmm....
Mummy Ayu siap request dia sign lagi
ma acih!!

sbb ada 4 buah
sorang 2 la
2 for Ian & 2 for Iris

sekejab jer diaorang baca abis
best!!


Senyum...

assalamualaikum 
and morning semua..

salam jumaat!!
senyum jer bila jumaat

:-)

Thursday, February 26, 2015

Pendidikan seni...Ian

ingat tak dulu masa kita sekolah rendah
subjek pendidikan seni..
mesti ada buat mcm ni kan?
guna kentang..buat corak2 and cop guna water color

sekarang pun..ada lagi..
semalam la..Ian ada seni..
malam hari selasa tu ...gigih la Mummy Ayu melayan buat kentang2 ni
plus ada bendi & bawang

terextra rajin..
buat la cop nama Ian
sekali Daddy kata..nanti dah cop, mesti jadi terbalik
ah ah kan? 
so buat satu lagi..yang memang terbalik
emm..baru betul

bangun tido pagi semalam..
suka la Abang Ian
mcm2 Mummy dah siapkan

satu bag la barang2 dia nak bawa
silap satu jer..tak kasi dia bawa apron/ baju lain utk cover baju sekolah dia
abis baju sekolah dia semalam...alahai!!

# cikgu puji Ian .. bagus sbb bawa mcm2 barang

K-Drama ~ Pinocchio

dah abis dah cita Pinocchio..
memang best sesangat!
Mummy Ayu pernah buat intro skt pasal cita nie dulu..kat sini
cita nie..ada 20 episod jer..
and..cita nie..pasal family, persahabatan, percintaan..
adik beradiks...mak ngan anak..
best la..

hero ..Lee Jong Suk
dia ni...mangsa keadaan ..masa dia kecik dulu
anak kepada seorang bomba yg difitnah oleh wartawan
so...sbb tertekan ngan keadaan..mak dia nekad bunuh diri dengan dia
but..dia diselamatkan oleh seorang atok...
and..dia pun jadi anak angkat kepada atok tu..
pada masa yg sama..dia terpisah ngan abang dia..


masa dia jadi anak angkat pd atok tu..
dia dianggap sbg Choi Dal Po...
anak atok tu yg dah lama mati
so..dia ada adik.....and sorang anak buah..konon2nya
nie dia....Choi In Ha
anak adik Choi Dal Po tu..
In Ha..dia ni anak kepada wartawan yg memburukkan nama bapa hero tu
and..dia ni..memang bercita2 nak jadi wartawan..mcm mak dia
but..dia ni ada penyakit pinocchio..tak leh cakap tipu, kalau dia menipu..dia tersedu

ni mak kepada In Ha...wartawan yg memanupulasikan berita..sampai bapa hero jadi mangsa keadaan

bila dah besar...Dal Po....sara family..jadi pemadu taxi
sampai la 1 hari..dia pun gie temuduga jadi wartawan & berjaya terpilih..
In Ha pun dpt jadi wartawan tapi..disyarikat yg berbeza 
and In Ha terpilih atas sebab promosi..

kat situ..dia jumpa plak...second hero..Seo Beom Jo
dia ni...baik jugak
dia...kenal In Ha melalui msg2 yg In Ha hantar kpd mak dia..since kecik lagi
tapi..hp tu ada pd Beom Jo ni 
so..dia mcm kagum dgn In Ha and..minat gak
so..dia pun follow In Ha..nak jadi wartawan
and..bila dia jumpa In Ha, dia lagi suka & minat
but..In Ha..tak suka pun kat dia..just anggap dia kawan jer
but...dia ada kaitan dgn In Ha & Dal Po
sbb...dia ni punya mak..bekerjasama dgn mak In Ha...
emm..jahat tu.

nie...kira 2nd heroin plakYoo Rae
dia ni..partner keja Dal Po...
dia ni...baik gak and banyak tolong diaorang

jalan cerita best
pelakon pun best
memang layan la..

suka sangat diaorang nie...sweet!!

kat good drama pun leh tgk...
http://www.gooddrama.net/korean-drama/pinocchio

Khamis sudah....

assalamualaikum and morning semua

selamat hari khamis!!

Wednesday, February 25, 2015

Sleepy la....

assalamualaikum and morning semua
selamat hari rabu!!

ngantuks la pagi nie
nak kata tido lambat..takde pun
nak kata bangun awal...pun takde

emmmmm

Tuesday, February 24, 2015

Semua pun pink....

suka suka suka..
dah complete dah set Mummy Ayu
semua pun pink..
utk Miss Pinky..
cover hp..memang banyak dah pun & most of them pink
cabel pink
power bank pink
earphone pun pink
:-)

New day...

assalamualaikum and morning semua
salam selasa...

hari baru....
lebih bersemangat dr semalam
(semalam kan lemau sikit)

emm....nak minum jab...
pas tu..busy busy busy

:-)

Monday, February 23, 2015

Stand By Me ~ Doraemon

cita doraemon ni...my sis yg minat doraemon tu la yg beli...
kami..tumpang tengoks jer..
Stand By Me..

Mummy Ayu tak de la minat sangat doraemon ni
but...masa kecik2 dulu..memang fav la jugaks
ada gak beli komik2 dia..
so...terlayan gak la movie nie..

movie ni of coz mengisahkan doraemon ngan Nobita

memang tak leh dipisahkan..

starting mengisahkan Nobita ni...manjang malang jer
so...Nobita dr masa hadapan .. pinjamkan robot kucing di...Doraemon

itu la permulaan Nobita &Doraemon
mula2..masing2 tak ngam jugak
lama2....makin rapat and makin ngam

but...sebab Doraemon dah disettingkan
akan balik ke masa depan bila Nobita dah happy

and..bila masa tu sampai..
emm...cedih sangat sbb masing2 sedih & tak nak berpisah

tapi...Doraemon pun tak boleh buat apa sbb dah diprogramkan mcm tu..

but.....doraemon tinggalkan satu barang yg terakhir utk digunakan oleh Nobita
bila masa yg sgt mendesak

ending nya....sedih sikit la


but happy..



Big Hero 6

punya la lama cita nie dah kuar..
weekend baru nie .. baru la Mummy Ayu berkesempatan layan
tu pun..sbb beli kat Astro Best
leh layan banyak2 kali..
Big Hero 6
cita nie...diadaptasi dr komik..kononnya
(emm..diaorang pun adaptasi jugaks)
but..memang best la cita Big Hero 6 nie..

cita nie mengisahkan budak ni..Hiro
dia ada abang...Tadashi

diaorang dua beradik jer
mak pak..dah takde
diaorang duduk ngan makcik diaorang

both pun..genius bab sains, robot2 ni
abang dia memang belajar kat sekolah sains ni
so..adik dia pun..of coz la excited gak nak masuk sekolah sains tu
so....abang dia bawak ronda2 sekolah
and..jumpa prof abang dia ..which is...porf tu sendiri offer
ajak join sekolah tu
so..Hiro ni pun excited la

Abang dia...kasi hadiah suprise kat Hiro...
Baymax ni..
baymax ni asalnya robot yang menjaga kesihatan jer..

sekali...abang dia mati dlm satu letupan....
so....masa tu la baymax ni jadi rapat ngan

selain dr rapat ngan baymax
Hiro pun jadi rapat ngan kengkawan abang dia
yang berempat ni
diaorang sama sekolah ngan abang Hiro tu

and..bila dia dapat tau kematian abang dia ni...mcm satu kemalangan yg ada berunsurkan kejahatan
Hiro pun nak siasat & nak tau
so...dia make over kan baymax..sekali ngan kengkawan dia tu
semua ada kuasa yg tersendiri
utk baymax plak..dia download kan software supaya baymax pun boleh lawan2...
wah...canggih tu

dapat kan dia membongkar..siapa yg jahat?
and..apa ending dia ngan baymax?

kena la tgk..kalau nak tau
yg Mummy Ayu leh komen..
memang best..
kids sure suka punya la
sbb mak budak pun suka..

# ps..ada part yg sedih sikit dlm cita nie..

Suamiku Encik Perfect 10!

dah selamat tengok dah ..
Suamiku Encik Perfect 10!
tapi ..takde la tengok kat wayang
tengok kat Astro First jer....weekend lepas..

novel..of coz la Mummy Ayu ada and dah baca pun..
tapi..tak buat review rasanya
sbb..cari2 tak jumpa plak
so..review sekali ngan movie la yer..

sinopsis belakang novel...

novel nie..memang best
so..cita ni pun...of coz la best
cuma..mcm tak puas jer dua jam tu
sbb novel ni best!!

okay..cita nie mengisahkan..
Leeya (lakonan Lisa Surihani) terserempak secara kebetulan dengan Zarief (lakonan Aaron Aziz)
dalam flight nak balik ke Malaysia dari London
Leeya nie pregnant anak luar nikah sbb kena rogol ngan boyfriend dia..
 Syed Muzaffar (lakonan Syazwan Zulkifli)
so...masa dlm flight tu...diaorang berkenalan
and.....dengan persetujuan bersama...Zarief bersetuju nak tolong Leeya
menyamar jadi husband dia...selama seminggu
supaya mak Leeya (lakonan Jasmin Hasmid) tak marah & mengamuk..

selama seminggu tu..semuanya berjalan dengan lancar
Leeya & Zarief pun makin ok, makin rapat..

and..tiba masa berpisah..
masing2 mcm sedih

Zarief ni ada tunang..Azura (lakonan Raja Ilya)...
Azura nie model and...dia plak ada scandal ngan camera man dia....Akram (lakonan Jehan Miskin)
diaorang scandal sampai la Azura ni pregnant..

emm....makin panas..

nak lagi best...tetiba plak Syed Muzaffar ni datang balik nak bertanggungjawab ke atas 
baby yg Leeya pregnant tu
sbb..dia kena ada anak dlm masa setahun utk layak dpt wasiat atok dia

but..of coz Leeya tak nak ngan Muzaffar ni..
Zarief pun tak setuju
and..he is quite jelous sbb dah suka kan..

sekali..Syed Muzaffar ni..accident & lumpuh 
so....memang tak leh dpt anak
so....anak dlm kandungan Leeya jer la harapan dia utk dpr wasiat tu

so.....siapa yg Leeya pilih....Zarief or Syed Muzaffar?

Zarief...dah ada tunang walaupun dia perfect 10
or
dia kesiankan Syed Muzaffar..dah la lumpuh, tak leh dpt anak lagi?

mcm mana plak dengan Azura & Akram tu?
kantoi ker tak?

ha..tertanya2 tak?

kalau nak tau..kena la either baca novel or tengok movie..
Suamiku Encik Perfect 10 
nie..utk tau jawapannya..

:-)

komen Mummy Ayu tentang movie nie..
overall best..kena ngan novel
cuma tu la..kejab & cepat sangat
tak cukup 2 jam utk 

pemilihan pelakon ...sgt kena & sesuai sangat2...
Aaron, Lisa..best & sweet jer..

and..walaupun watak dia kejab2 jer....
memang best lakonan Syazwan sbg Syed Muzaffar
kena & sesuai sangat
masa dia sakit tu..alahai..kesiannya.

so..apa lagi??

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno