Shoplinks.Asia

Friday, May 27, 2016

Ian ~ Kem Smart Iman 2016

nie la sebab nya .. Mummy Ayu cuti semalam 1 hari
sbb nak uruskan Ian..
Rabu tu baru dpt surat,
Ian call Mummy Ayu kat opis ... and whatsapp surat ni
kebetulan pun..boss takde 
tu yg laju jer

emmm...berat gak hati nak kasi Ian gie
sbb....
1. jauh..kat Jelebu tu
2. 2 malam tu..hari tu camping kat sekolah, 1 malam jer pun
3. campur ngan sekolah lain
but...
Mummy Ayu kasi jugak
and...jenuh gak bodek Daddy .. sbb Daddy plak tak kasi
alahai....betul la orang kata...
sbb anak..mak ngan abah jenuh bertekak
kalau ikut risau, Mummy Ayu lagi la risau sbb most of the time
diaorang ngan Mummy Ayu
but..Ian makin besar
Mummy Ayu kena percaya ngan dia
and..dia pun kena belajar untuk berdikari
nie la time nya

and of coz....Mummy Ayu msg2 ngan Ustaz dia.. yg handle kem ni
panjang lebar jugak la tanya
siapa pegi lagi?
ada cikgu yg follow tak?
murid tahun berapa lagi yg sama pegi?
makan & minum mcm mana?

nasib baik la ustaz tu nak layan segala macam persoalaa Mummy Ayu
he he he..
sowie la yer ustaz......

list barang yg perlu dibawa
cikgu kasi

barang2 yg Mummy Ayu packing...
ikut list tu
but..of coz ada extra2 nya
he he he
siap bekalan biskut bagai
mana la tau kan.. lapar malam2 tu..

and....semalam kul 2 petang, Mummy Ayu gie sekolah 
hantar bag & barang2 Ian
and..look...how excited he is

dia seronok, Mummy Ayu risau tau
but...
kena percaya kat dia
his a big boy!!!

semalam petang..ustaz msg..ckp dah sampai
sempat gak Mummy Ayu pesan..
"nanti ustaz amik la gambar, boleh gak saya tgk... "
he he he..
Mummy Ayu over tak?
dah la adik Mummy Ayu kata..ko mcm scandal jer ngan ustaz..dok msg2 
nak wat cam ner...dah ustaz tu jer sorang yg kita ada no hp 
leh tanya & whatsapp bagai
scandal la...sementara Ian ngan dia

and..malam semalam...dpt pic nie
wah...depan sekali hero Mummy Ayu
tgk dengar ceramah ker talk ker..
tak tau la

apa pun.....semoga semuanya berjalan dgn lancar..
in sya Allah

 malam semalam..rasa sunyi jer rumah bila balik tu
sbb Ian takde
selalunya.. meriah sbb diaorang dok gaduh
nie..Iris sorang2..
nak tido pun..laju jer dia angkat tilam bantal..masuk bilik Mummy Ayu
alahai... tak sabar tunggu esok petang, nak gie amik Ian

#MummyAyu yang over

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno