Shoplinks.Asia

Monday, May 30, 2016

Kenapa baru sekarang?

rasanya ... ramai yg dah tau Mummy Ayu berulang alik dari Seremban ke KL setiap hari....
and..balik keja....dari KL ke Seremban
tu la ruti harian Mummy Ayu since 4 tahun yg lepas..
sejak beli & pindah rumah kat Seremban...

so...Mummy Ayu pun..ulang alik la...
naik bas kat terminal one, Seremban...turun kat CM...
balik pun mcm tu..naik kat CM..turun kat terminal one
setiap hari, setiap minggu
plus....dah berpuluh tahun kot..
naik & turun bas..kat CM tu
but..tetiba baru2 ni..
heboh tak boleh turun or naik bas kat CM tu
:-(

alasan......menganggu lalu lintas
plus....katanya..
buat apa buat Pudu Sentral (puduraya) canggih2 .. but tak gunakan?
punya lama dah siap Pudu Sentral tu..kenapa sekarang baru nak heboh?

kalau betul mengganggu lalu lintas, jalan jam la...what ever la..
kenapa baru sekarang nak complain bagai?
kenapa tak dr dulu?
plus..KL ni..mana jalan yg tak jam?
semua pun jam

pas tu...ada la company bas yg amik penumpang di bas stop yg bas ke arah Klang tu
bukan bas tu tunggu lama2 pun..
bila dah cukup penumpang....baru bas datang
pun tak boleh jugak..
siap kena sita bas bagai...

ntah la..
tak tau nak cakap apa lagi
surat.....dah buta, but tak ada respond pun
alasan nya tu la..
semua bas kena beroperasi di Pudu Sentral (Puduraya)
yg jadi mangsa nya... kami kami la..
bukan sikit tau... orang yag kerja di KL....but duduk di Seremban
sbb tu bas pun makin banyak...

Jumaat lepas....Mummy Ayu naik Putra LRT dari CM ke Masjid Jamek
tukar naik Star LRT pulak ke Plaza Rakyat
baru naik bas ke Seremban

pagi ni..
turun di Pudu Sentral..jalan kaki ke office
selalu nya..jalan kaki dr CM jer....nie dah makin jauh

kalau mcm nie la..memang isi borang minta tukar la ...
benda yg mudah...bukan nak dimudahkan lagi...lagi disusahkan 
sabar jer la...

1 comment:

mama tisya said...

leceh juga dh jd camni..smoga smua dipermudahkan ayu

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno