Shoplinks.Asia

Friday, December 9, 2016

5 hari pertama....

sampai jer ..
Mummy Ayu terus check in
nasib baik semua dah ready..siap reservation dah
and...sbb kami dtg 1 family
kami amik apartment 2 bilik
selesa sikit la kan..
and..senang
dr amik 2 bilik...asing2
kan??
dalam apartment tu ...ada ruang tamu, ruang makan
ada dapur, ada mesin basuh baju, ada mesin pengering
ada 2 bilik tido...
memang selesa lah
sbb...leh masak2... leh basuh baju semua

tapi...Mummy Ayu sampai2 jer..
check in, letak2 bag...
terus masuk opis
emm...
penat sangat
but..
kena kejar masa
sbb nak belajar banyak benda dengan akak yg Mummy Ayu ganti tu
dia nak balik...Ahad tu
so..Mummy Ayu ada..Rabu tu setengah hari, Khamis & Jumaat
emm.. memang terkejar2 dibuatnya
but..what to do?
kena jugak...
masuk opis, lapor diri..
start belajar
tanya itu, tanya ini
salin itu, salin ini
takut tak cukup jer... 2 1/2 hari tu

kat sini...masa keja nya 8 pagi 4 petang
tapi 2,3 hari tu...memang 4 lebih baru Mummy Ayu balik
nasib baik..opis ngan hotel, dekat jer
jalan kaki jer..dlm 15 minit
so..no hal la

kat sini 1 jam lambat dr kat sana
(Mummy Ayu ada cerita kan..hari tu)
and..kat sini..kul 6 pagi dah terang mcm kul 7 lebih
see...

and petang pun cepat gelap
kul 6 petang dah mcm kul 8 malam


dok hotel... kami jarang kuar
stok makanan pun 1 bag Mummy Ayu bawak
so..alhamdulillah la
just masak...
masak... and masak

nie menu breakfast.
roti pun Mummy Ayu bawak tau...
mcm2 lah..sausage, baked bean, sardin, planta tu, cereals..
jam..

telur tu beli kat sini la
plus timun...

lunch..boleh masak nasi..
periuk nasi tu pun..Mummy Ayu bawak
beli kat Lazada..
kecik jer..
memang utk travel
cukuplah..utk kami bertiga
Didi kan tak makan nasi

malam plak..menu simple, nasi goreng

and..ada sekali tu..
kami masak burger & goreng wedges jer..

kat sini banyak 7 eleven
and..kalau dpt shopping kat 7 eleven
pun dah seronok dah
akak tu kata mcm tu
mula Mummy Ayu dengar..emmm?
sekali bila tgk 7 eleven dia
betul lah..memang meriah
7 eleven dia besar
burger2 tu..Mummy Ayu beli kat 7 eleven dia
dah siap roti semua
just panaskan dlm microwave jer
and..leh makan
and..dijamin halal...ada logo halal tau
semua akak tu ajar dulu sebelum dia balik
ni antara yg direkomenkan oleh akak tu
halal & sedap
Mummy Ayu siap snap gambar lagi
he he he

nie Iris kat luar  eleven

suka sbb dpt ice cream
ice cream nya sama je brand mcm kat sana
walls, magnum, oreo
ada jer yg sama ..mcm cadbury...
kalau susu......dutch lady pun ada
tapi diorang ckp brand meiji cedap
so..Mummy Ayu pun layan jer..

Ian & Iris...mcm mana penerimaan diaorang????
mula2 tu..Mummy Ayu rasa diaorang ingat gi holiday kot
sbb diaorang okay jer
balik keja..ajak Mummy Ayu bawak diaorang gi poolhari2...
tu jer la port diaorang

see.....ingat holiday ker?


nasib baik kat kondo Mummy Ayu stay tu..takde pool
ada..tapi kat kondo sebelah
so..kena kuar pagar..mik pas,
gi kondo sebelah
jauh sikit la..and tak boleh la nak pegi hari2..
so far Mummy Ayu bawak diaorang gi 1 minggu 1 kali
(nanti cita part ni ok)

view yg sgt cantik kat tepi pool
pool tingkat 5
Mummy Ayu relax la bila bawak diaorang gi pool

cuci mata..rehat

pagi...gi opis..jalan kaki
lunch pun...balik kejab
12 - 1...lunch time
selfie sikit
he he..
:-)


1 comment:

DrCat said...

ayu, suami ikut sekali tak ni? lepas tu nanti stay mana? memang duk sini atau ada quarters?

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno