Shoplinks.Asia

Tuesday, December 13, 2016

Home sweet home...

okay sambung story hari tu...

lepas 5 hari Mummy Ayu berkampung kat hotel
tibalah masa yg ditunggu2..
Mummy Ayu masuk rumah
kira mcm kuarters jugaklah
sbb semua staff pun duduk sini
dlm masa dok hotel tu
ada gak Mummy Ayu gie rumah tu
tengok2..
akak yg sebelum tu duduk situ gak
staff yg sebelum2 tu pun..dok situ jugak
so rumah tu...memang utk post tu
:-)
tak leh la nak cerita detail sgt yer
sikit2 boleh la..
sbb ni bukan rumah Mummy Ayu
nie rumah kerajaan...Mummy Ayu pun tumpang duduk jer...
rumah ni kira fully furnish jugak la
semua basic .. dah ada
just Mummy Ayu bawak carpet, bean bag yg beli hari tu
see.....dua 2 pun happy jer
dok main PS
ha..PS pun bawak... Ian punya

and.. tepek sini sana
frames.... novel2 Mummy Ayu
buku2 Ian & Iris pun bawak gak..sikit2...
tu dapur dia....semua pun ada
just bawak periuk2..pinggan mangkuk semua

rumah ni ada 4 bilik...
1 bilik Mummy Ayu 
I bilik for Ian
1 bilik for Iris
and.. 1 bilik lagi mcm utk maid ..sbb bilik tu kat belakang sekali, 
luar dr dapur
but..kami buat mcm stor jer
letak stok makanan kering
(emmm..stok kan banyak Mummy Ayu bawa)
Ian & Iris...masa Daddy dia ada, elok jer tido bilik masing2..
see...

and.....


sekali..Daddy diaorang dah balik
dua2 masuk bilik Mummy Ayumula2...2 malam jer
pas tu..tambah lagi dan lagi
mana selesa tido 3 orang atas katil
so..sorang tido bawah

mula2 tido atas toto
kesian pulak
so..
Mummy Ayu angkut tilam single kat bilik belakang tu
bawak masuk..nasib baik memang ada bawa cadar single
so..ni la hasilnya...
so...Ian & Iris gilir2 tido
1 malam..atas katil, 1 malam kat tilam single tu

dalam kawasan tu pun..ada padang & playground simple for kids
so.memang tak risau la
diaorang main ..dlm kawasan jer
and..they have so much fun
kawan2 ramai...
siap dah ada geng

petang...main kat padang
malam...diaorang akan ke surau...solat maghrib & Isyak
pas tu ada ustaz ajar mengaji semua
alhamdulilllah sangat
setiap khamis malam jumaat
ada baca yassin & tahlil
Mummy Ayu pun akan join kalau takde apa2..
memang seronok la

alhamdulillah..syukur sangat2
sbb diberi peluang utk pengalaman ni
nie selimut aka bantal comel
beli utk Ian & Iris masa jenjalan hari tu
emm..banyak tempat gak Mummy Ayu dah jalan 
selain dr 7 eleven & makro
nanti story ek..
:-)

1 comment:

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah..
Xyah bawa banyak barang..

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno