Shoplinks.Asia

Monday, December 19, 2016

Mata wang.....

now Mummy Ayu dah negara orang lain
no more RM lah
Image result for rm
apa pun..1 still love you RM
and....I will always love you
sooooooooooooo much!!!

he he he..
ok..nak share gak ngan kengkawan 
(mana lah tau.. ada yg plan nak holiday ke sini)
pasal currency kat sini 
di Thailand...mata wang yg digunakan ialah baht
Image result for baht symbol
and mata wang nya..pun lain
nampak jumlah nya besar...
see.....
Image result for baht
paling besar 1000 baht
and..paling kecil....20 baht
and...yg lain dalm bentuk coins
which is...Mummy Ayu pun lum mahir lagi


Image result for baht
sbb....ada yg baht and ada yg satang
satang ni ...kira mcm sen la

utk currency sekarang....
today to be exact... 
1000 baht bersamaan RM 124.97
kalau RM 100.00 bersamaan 800 baht 22 satang
1 baht = RM 0.12497

emmm...mata wang kita dah jatuh kan
so...itu la kisah mata wang kat sini

banyak yg Mummy Ayu kena belajar lagi
and..will continue belajar and belajar

barang2 kat sini..
ada tempat yg okay2 lah, ada yg murah & ada yg mahal
sama la mcm kat sana
kena pandai tgk & survey2 dulu
sebelum membeli tu

but..mcm Mummy Ayu ni
beli jer mana jumpa
sbb tak biasa lagi kan
he he

No comments:

Salam jumaat

©Copyright Reserved to Life Is Beautiful l Designed by DayangDeno