Projek DIY weekend lepas ~ Iris's kitchen

last week...
dapat idea...nak buat 1 projek ngan kotak2 ni
emmm.....kan baru lepas pindah rumah, banyak lah kotak2 yg tak guna
but Mummy Ayu simpan jer...mana lah tau kan
and....dapat idea ni.. boleh la guna
jumaat tengahari tu .. dah mula dah
kumpul2...

pas tu, balik keja tu..
start dah...
proses nak mem'bina'  ~ Iris's kitchen....
dapat idea bila tgk pic2 ni...
Image result for kitchen from cardboard boxes
cantik kan???
cute jer kitchen2 kecik ni

yg ni lagi cantik2...
Image result for kitchen from cardboard boxes
rajinnya parents diaorang

emm..boleh ker Mummy Ayu buat ...lebih kurang mcm ni?
jom tgk..
1st yg Mummy Ayu siapkan
sink....
yg ni lum siap balut lagi...
dok tebuk lubang ...letak mangkuk plastik..konon2 sink la
and..utk paip tu..Mummy Ayu guna shower bath punya kepala tu
emmm..

pas tu...buat dapur & oven
ok lah kan??

sabtu tu...siap 2 barang....
dapur and sinki...
siap lah letak pokok kecik, pas tu kasi span....
and..ada plak periuk comel..
:-)

malam tu...dok godek2 buat peti ais..
susah jugak la.....
bersepah kejab ruang tamu Mummy Ayu..

ahad pagi..kuar gi beli kertas, and barang2 sikit
utk complete kan semua ni....
and... hasilnya bila dah siap balut
tu dia...peti ais
siap ada fridge magnet la ..konon2..
he he he..
tapi bab handle tu, kena tukar sikit

last sekali..kabinet utk simpan2 barang & table top

ahad malam...siap dah semua...
nie la hasilnya....
black & white, pink & brown
tu kes..kertas abis la tu
he he he..
ok lah kan..buat budak2 main

siap ada apron kecik dia, towel & sarung tangan pink dia

dalam kabinet....
letak pinggan mangkuk dia
ada yg mainan...
and....ada yg betul2
tapi yg kecik2 la...

nie la.. Iris's Kitchen
dah besar besar ada set mainan masak masak mcm ni
layankan jer la...kan?

kos semua2 nie..
emmm..banyak guna yg dah sedia ada
just beli tape, kertas, wallpaper (yg murah jer), peralatan dapur sikit...
dalam... RM 30 ada kot

:-)

mummy_ayu

I am Mummy Ayu and obviously I am a mummy of two kids, Ian and Iris. This blog is like my diary. Its contain my life story, my kids, my passions,my hobbies, my friends, my cooks and many more.

3 comments:

  1. kreatif nye mummy ayu...
    nk buat ni kena kreatif n lagi satu...Rajin...
    sy tak rajin..hahaha

    puas hati tgk dapur peti ais sumer...
    mesti iris suka sgt tu

    ReplyDelete
  2. rajinnya..anak saya boboiboy..so, baru dok rancang nak buat robot kat diorang..haha..xtaula jadi ke x.. baru dok gunting2 kotak..

    ReplyDelete
  3. kreatif !
    yg paling penting... rajin! ha ha ha...
    aida ni kalau buat ni, abis la dapur kakak-kakak dikerjakan oleh izzat :)

    ReplyDelete

Jemputla komen di sini...